Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

02 Юни 11, 23:57 / Автор: LG
LG предлага практични и интелигентни дистанционни услуги за Android смартфони
Приложението Remote Call и решението FOTA осигуряват моментална диагностика и осигуряват достъп до актуални софтуерни ъпдейти
София, 02.06.2011 г. -- LG Electronics (LG) обяви, че ще предоставя най-актуалните услуги за дистанционна поддръжка – предварително инсталирано Remote Call приложение и FOTA (Firmware Over-the-Air) – на своите Android смартфони. Тези лесни за употреба и интелигентни функции ще осигурят прецизна диагностика на софтуера в телефоните и достъп до актуални софтуерни ъпдейти.

„При смартфоните поддържането на телефона в съответствие с най-актуалните софтуерни версии и предотвратяването на потенциални проблеми изисква не по-малко усилия от това да се осигури перфектната работа на един персонален компютър”, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор, LG Electronics Mobile Communications Company. „С тези услуги ние реално даваме на потребителите достъп до виртуален обслужващ център, с който могат да се свържат навсякъде и по всяко време. Тази стъпка е част от целенасочените ни усилия да осигурим най-добрата последваща грижа за потребителите на нашите смартфони.”

Първата дистанционна услуга, предлагана от производител
Започвайки с LG Optimus Black (LG P970) и LG Optimus Big (LG-LU6800), LG ще предостави предварително инсталирано “Remote Call” приложение, което предлага дистанционно диагностициране и дава възможност на потребителите да установяват възникнал проблем с телефона, без да е необходимо да посещават сервиз. За да получат тази услуга, потребителите трябва просто да направят запитване, като се обадят в Центъра за потребителска информация (Customer Information Center) на LG. След като получат разрешение от потребителите, служителите от центъра ще имат достъп до техните LG смартфони чрез 3G или Wi-Fi мрежа.

За допълнителна сигурност телефоните разполагат с функция за защита на данните, която ограничава достъпа на служителите от центъра до личната информация на потребителите (в това число имейли, SMS-и, календари и снимки), преди да получат изрично позволение от собственика на телефона. Предлагайки тази услуга, LG става първият производител на телефони в света, който предлага широк набор от дистанционни услуги за поддръжка на потребители на Android смартфони.

Услугата LG FOTA за автоматични ъпгрейди
Благодарение на интелигентната FOTA система и предварително инсталираното FOTA приложение, потребителите ще получават регулярни известия за най-актуалните ъпгрейди. Системата улеснява потребителите да поддържат телефоните си в съответствие с най-актуалните софтуерни версии, като им осигурява достъп до най-новите функции, софтуер и Android OS подобрения, без да е необходимо да се свързват с компютър или да посещават сервиз или магазин.

LG представи новите услуги за дистанционна поддръжка в Корея през месец май. Услугите ще бъдат въведени и на други пазари през втората половина от годината.

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие.

За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят.

За повече информация:
www.lg.com

Източник:
www.lg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1817