Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
07 Юни 11, 23:12 / Автор: Национален алианс за социална отговорност /НАСО/
НАД 150 СОЦИАЛНИ ЕКСПРЕРТИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ЩЕ РАЗИСКВАТ МЕТОДИТЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЖИВОТА ЧРЕЗ СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
От 08 до 10 юни 2011 г. в хотелски комплекс „Иберостар Обзор Бийч и Изгрев” в курортния комплекс „Златни пясъци” – Варна, ще се проведе Шести национален форум на доставчиците на социални услуги на тема: „Повече и по-добри социални услуги за по-добър живот”.
От 08 до 10 юни 2011 г. в хотелски комплекс „Иберостар Обзор Бийч и Изгрев” в курортния комплекс „Златни пясъци” – Варна, ще се проведе Шести национален форум на доставчиците на социални услуги на тема: „Повече и по-добри социални услуги за по-добър живот”.

Организатор на мероприятието е Националният алианс за социална отговорност /НАСО/ с подкрепата и партньорството на Министерството на труда и социалната политика, Националнотото сдружение на общините в Република България и Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/.

В предвид актуалните европейски и национални политики, важността и отговорността на развитието на социалната сфера и в частност решаващата роля на социалните услуги, през тази година Форума е насочен към по-пълен, цялостен, тематичен обхват на социалните услуги с водещ акцент работата на Общините. Участие в него ще вземат над 150 представители и експерти на Министерството на труда и социалната политика, Националнотото сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания, Общини, Националния алианс за социална отговорност, доставчици на услуги, работодатели и др.

По време на откриването приветствия ще поднесат от Министерството на труда и социалната политика, г-н Люк Зелдерло – Генерален секретар на EASPD и г-н Кирил Йорданов – Кмет на град Варна.

Официалната част включва и връчване на традиционите годишни национални награди на Националния алианс за социална отговорност за принос в социалното развитие на България.

По темата „Нов подход към повече и по-добри социални услуги за по-добър живот” ще говорят Зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, Гинка Чавдарова – Изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, Генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло и Елка Тодорова – Представител на Националния съвет на хората с увреждания в България.

Свои доклади и презентации ще представят г-жа Надя Шабани – Изпълнителен директор на Държавната агенция за закрила на детето, която ще говори за деинституционализацията на услугите в България и Ивайло Иванов – Изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, който ще представи доклад за състоянието, проблемите и очакваното развитие на социалните услуги в България.

Участниците във Форума ще представят презентации и ще участват в дискусии за добри практики, проблеми и потребности за развитие на социалните услуги.

В работни групи за социалните услуги за хора с увреждания, социалните услуги за деца и социалните услуги за стари хора ще се обсъждат теми като: Делегиране на услугите и партньорство между общини и доставчици, Деинституционализация, Качество на услугите, Стандарти, критерии и финансиране на социалните услуги.

В рамките на събитието, участниците ще имат възможност да получат информация, да обменят мнения и опит, да дискутират и потърсят отговори на въпроси за решаване на проблемите, както и да реализират национално и международно партньорство.

Очаква се форума да определи насоки за бъдещата работа на държавата, Общините и доставчиците на услуги за повече и по-добри социални услуги за нуждаещите се.

За Контакти: http://www.naso.bg

Източник:
http://www.naso.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5998