Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
07 Юни 11, 14:17 / Автор: "Ла мезон"
Световният шампион по дълбочинно гмуркане ще проведе за пръв път у нас обучение на дълбочина 100 метра
Обучение на технически водолази на дълбочина 100 метра ще бъде проведено през това лято за пръв път в България. Това ще се случи в рамките на курсовете, които ще проведе у нас световният шампион по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе.
Обучение на технически водолази на дълбочина 100 метра ще бъде проведено през това лято за пръв път в България. Това ще се случи в рамките на курсовете, които ще проведе у нас световният шампион по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе, съобщи председателят на Асоциация “Техникъл дайвинг България” Мирослав Славчев.

Французинът, постигнал невероятните 330 метра под вода, ще посети за втори път България. През миналата година той осъществи своето първо гмуркане в Черно море благодарение на поканата, която получи от русенеца Мирослав Славчев. Тазгодишната визита на Бернабе стартира на 15 юни. В продължение на две седмици той ще проведе курсове по дълбочинно гмуркане съвместно с Асоциация “Техникъл дайвинг България”.

Курсовете ще се проведат в Созопол, Китен и Царево. Именно при последните два курорта има подходящи места от по 100 метра дълбочина, където може да се извърши обучението, предвидено от французина и неговите български колеги.

За да участва в курсовете при световния шампион, водолазът трябва да е сертифициран по съществуващите системи, а също да има регламентирано количество записани гмуркания. “Екипировката и техниките в техническото гмуркане са различни от стандартните, но пък дават доста по-голяма сигурност в дълочина”, коментира Мирослав Славчев.

Още по темата:

Първият в България курс по техническо грумкане у нас под ръководството на световният шампион по дъблочинно спускане под вода Паскал Бернабе се състоя през август 2010 г.

Акцентът в началното обучение бе осигуряването на възможност водолазите да се справят с почти всички аварийни ситуации, в които могат да попаднат – включително плуване без въздух, без плавник и някои умения,свързани с ползването на специфичното техническо оборудване. Той е и фундаментален за по-нататъшното развитие на един технически водолаз.

Вторият етап бе за ползването на висококислородни газови смеси по време на декомпресионното изплуване от дълбочина - това е технология, при която се използват газове с високо съдържание на кислород.

Третият курс бе за ползване на дънни технически газове /тримикс/, предсатвляващи смес от кислород, азот и хелий, позволяващи престой в по-големи дълбочини и на висококислородни смеси за декомпресия при изплуване.

Асоциация “Техникъл дайвинг България” (Technical Diving Bulgaria) бе официално учредена през януари 2011 г. Нейното седалище е в Русе, а Мирослав Славчев, инструктор по техническо гмуркане, е председател на управителния й съвет. Световният шампион по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе е почетен член на организацията.

Целите на асоциацията са свързани с популяризиране и развитие на „техническото гмуркане” като съвкупност от специфично водолазно оборудване, техники и практики под и над вода. Идеята на членовете й е и да се занимават с подготовка, обучение и повишаване на водолазната си квалификация, а също да правят това и за хора извън организацията. Популяризирането на подводния туризъм в страната е друга цел на асоциация “Техникъл дайвинг България”.

За Контакти:

Мирослав Славчев,
Председател на Асоциация "Technical Diving Bulgaria"
Тел. 089 7848030

Източник:
http://pr-lamezon.com/2011/06/svetovniyat-shampion-po-gmurkane-paskal-bernabe-v-bulgaria/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4493