Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
09 Юни 11, 22:50 / Автор: LG
LG отличени с първите в ЕС А+++ и А++ клас за хладилник с долен фризер и side-by-side хладилник
LG Electronics продължава своите дългогодишни усилия за подобряване на енергийната ефективност със своя нов 385-литров хладилник с долен фризер и 614-литров side-by-side хладилник – първите хладилници, които получават съответно A+++ и А++ енергиен клас в Европейския съюз.
09.06.2011 г. – LG Electronics продължава своите дългогодишни усилия за подобряване на енергийната ефективност със своя нов 385-литров хладилник с долен фризер и 614-литров side-by-side хладилник – първите хладилници, които получават съответно A+++ и А++ енергиен клас в Европейския съюз.

С по-нисък разход на енергия, постигнат благодарение на уникалната технология Linear Compressor (линеен компресор) на LG, уредите също така разполагат с капацитет на вместимост, който е сред най-големите в индустрията.

Технологията Linear Compressor работи успоредно със смарт вътрешна структура и по-тънка изолация, като по този начин пространството в хладилника с долен фризер и side-by-side хладилника е увеличено максимално. Хладилникът с долен фризер е с капацитет, по-голям от този на който и да е друг уред в този клас. Осгурявайки по-голямо и по-добре организирано пространство, в което потребителите могат да държат храната си, новият уред предоставя място за повече продукти и така да намаля времето, отделено за посещения на супермаркета.

“Придобиването на тези енергийни класове е невероятно постижение за нас и същевременно е огромна стъпка за индустрията за домакински уреди като цяло”, каза Юнг-Ха Лий, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company. „Това показва каква е посоката, която следваме при всички модели хладилници за 2011 година – подобрения по отношение на консумацията на енергия, смарт оптимизация на функционалността, по-голямо пространство и достъпност.”

Хладилник с долен фризер от енергиен клас A+++ с голяма вместимост: редуцирани разходи, удължен живот и отличен дизайн

Благодарение на уникалната технология Linear Compressor на LG, хладилникът с долен фризер поддържа изключително постоянна температура, като по този начин запазва храната в състоянието, в което е била при нейното купуване. Същевременно уредът използва до 50% по-малко енергия в сравнение с предишни модели хладилници с фризери от клас А+. Оптимизираната енергийна ефективност води до намаляване на разходите с около 117 лева (60 евро) на година в сравнение с хладилници от клас А+ и до намаляване с 93 кг. годишно на емисиите въглероден диоксид. Освен това, в комбинация с най-новия топлообменник със спираловидна перка, хладилникът с долен фризер значително подобрява топлообмена и поддържа температурата постоянна и прохладна по по-ефикасен начин.

Наличието на по-малкото точки на триене (една вместо четири, както е при традиционните компресори) спомага за забележимо по-ниското ниво на шум. Това удължава живота на уреда и позволява на LG да предложи 10-годишна гаранция на линейния компресор. В допълнение, тази година страхотният дизайн на хладилника с долен фризер е удостоен с награди iF Design Award и Red Dot Design Award.

Side-by-side хладилникът от клас A++: пести дори по-голямо количество енергия

Освен линейния компресор, новият side-by-side хладилник разполага и с набор от умни и иновативни LG технологии, които подобряват енергийната ефективност. През 2010 година LG получи А++ клас за своя side-by-side хладилник с диспенсър. Това е първият такъв уред в Европейския съюз, получил този клас. През тази година, освен диспенсъра, към новия side-by-side хладилник на LG беше добавена функцията Home-Bar (домашен бар), като същевременно беше запазен А++ класа за енергийна консумация.

Иновативното приложение Slim Door Mounted Ice Maker пести пространство, като осигурява на потребителите компактен вътрешен ледогенератор. По този начин е налично по-голямо използваемо вътрешно пространство, без допълнително да се увеличава размера на хладилника или да се понижава енергийната ефективност. LG също така предлага 10-годишна гаранция на линейния компресор.

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие.

За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4391