Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
13 Юни 11, 12:34 / Автор: AMI Communications
HP подобрява услугите си за аутсорсинг на печата с придобиването на Printelligent
13.06.11 г. – HP обяви, че е сключила окончателно споразумение за пълно придобиване на компанията Printelligent. Основната дейност на тази компания е предлагането на услуги за аутсорсинг на печата, като преди придобиването НР си е сътрудничила с нея по различни проекти. Финансовите условия по сделката не са оповестени.
13.06.11 г. – HP обяви, че е сключила окончателно споразумение за пълно придобиване на компанията Printelligent. Основната дейност на тази компания е предлагането на услуги за аутсорсинг на печата, като преди придобиването НР си е сътрудничила с нея по различни проекти. Финансовите условия по сделката не са оповестени.

Инфраструктурата, софтуерът и високо квалифицираният персонал на Printelligent в комбинация с партньорската мрежа, опита и широкото портфолио от услуги и решения на HP ще укрепят лидерската позиция на компанията на пазара за аутсорсинг на печатни услуги (MPS). Това поглъщане, заедно с наличните възможности на HP, ще помогне на партньорите на компанията да разширят услугите за клиентите, като същевременно с това ще им осигури нови източници на приходи.

Според Анджеле Бойд, вицепрезидент и управляващ директор, „Решения за изображения и печат за малките и средни предприятия“ в IDC(1) най-голяма възможност за развитие на пазара на MPS в световен мащаб е сегментът на средните предприятия. Този сегмент (кампании със 100-499 и 500-999 служители) е с очакван общ годишен ръст за следващите пет години между 14 и 23%.

Придобиването на Printelligent от HP е част от усилията на компанията да оптимизира традиционната IT среда, на която разчитат клиентите в момента и да осигури напълно свързана система – от клиента до предприятието.

„Като пазарен лидер по отношение на услугите за аутсорсинг на печата това придобиване ни извежда дори още по-напред. То увеличава възможностите ни да предоставяме услуги и решения чрез нашите партньори на малките и средни предприятия”, каза Виомеш Джоши, изпълнителен вицепрезидент на „Решения за печат“ (IPG) в НР.

„Ние също предоставяме на нашите партньори технологии и услуги, които са едни от най-добрите в индустрията и по този начин искаме да затвърдим взаимоотношенията си с тях“, добави Джоши.

„През последните 23 години Printelligent изгради водещи в индустрията услуги за управление на печата. В комбинация с възможностите на HP тези услуги ще продължат да се разрастват и партньорите на НР ще предоставят уникално решение, с което ще помогнат на клиентите да управляват по-добре печатната си среда“, каза Роб Уелман, главен изпълнителен директор на Printelligent.

След приключването на процеса по придобиване авоарите на Printelligent ще бъдат интегрирани в звеното „Лазерни продукти и решения за предприятия“, част от подразделението „Решения за печат“ (IPG) на НР. Сключването на сделката е на финален етап и се очаква тя да бъде завършена в края на третото тримесечие от фискалната година на компанията.

За Printelligent
Printelligent е доставчик на решения за управление на печат с регионални офиси и служители само в САЩ. Централата й се намира в Солт Лейк Сити, щата Юта. Printelligent е в бизнеса от 1988 година, като компанията е пионер в индустрията за управление на печата и е първият доставчик, който предлага цялостни услуги за управление на печата от началото на 1993 година.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, персонални компютри, софтуер, услуги и IT инфраструктури, обединени от облака и свързаността, което създава безпроблемно и сигурно преживяване в днешния свързан свят. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1)Според доклада “Worldwide U.S. and Outsourced Print and Document Services, 2010-2014 Forecast and Analysis,” Angele Boyd and Michael Orasin, IDC, September 2010.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP
т: 02 989 51 15, 0885 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.126