Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
14 Юни 11, 23:25 / Автор: LG
LG ще представи ново поколение соларни модули на изложението Intersolar 2011
LG Electronics представи своите последни енергийни решения на Intersolar 2011 – най-голямото изложение за соларни технологии в света, което се проведе в Мюнхен, Германия от 8 до 10 юни. Посетителите на щанда на LG видяха подобрените Mono XTM и Multi XTM соларни модули на компанията, които са 8,3 и съответно 4,3% по-ефективни от традиционните модели.
София, 14.06.2011 – LG Electronics представи своите последни енергийни решения на Intersolar 2011 – най-голямото изложение за соларни технологии в света, което се проведе в Мюнхен, Германия от 8 до 10 юни. Посетителите на щанда на LG видяха подобрените Mono XTM и Multi XTM соларни модули на компанията, които са 8,3 и съответно 4,3% по-ефективни от традиционните модели.

Mono X осигурява най-високото ниво на енергийна ефективност в сравнение с всички модули на LG в този клас. Докато конвенционалните модели единични модули използват 240W, Mono X работи с по-ефективния 260W и е проектиран така, че да бъде по-лесен за инсталация и съответно да намали разходите, свързани с тази операция.

Multi X е най-мощният нов фотоелектрически модул на LG. Той се отличава с мощност от 240W и същите нива на енергийна ефективност, както при конвенционалните модели единични модули. Тъй като подобрена технология на LG за обработка на повърхността позволява поглъщането на по-голямо количество слънчева светлина, енергийната производителност е много по-голяма от тази при конвенционалните поликристални соларни клетки. Освен това вечерно синият цвят на клетката и матовочерната й рамка добавят стилен завършек на изчистения дизайн на Multi X.

“Слънчевата енергия е една от ключовите насоки, в които виждаме възможност за бурно развитие в бъдеще”, каза Куан-Шик Чо, вицепрезидент „Соларен бизнес” на LG. „След повече от две десетилетия, в които провеждахме задълбочени проучвания, допълнителните инвестиции ще ни дадат възможност да повишим продуктивния си капацитет до 330 мегавата тази година и 1 гигават до 2013 година. Това поставя LG в позиция, която предполага превръщането й в една от десетте най-добри соларни компании в света.”

С водеща в индустрия гаранция за 25 години и ангажимента на LG да осигурява конкурентно клиентско обслужване, Mono X и Multi X са разработени в лабораторията за тестване на соларни модули на LG, която е първата в света, получила сертификат от TÜV и UL.

Лабораторията за тестване даде възможност на компанията да използва свои собствени процеси на изследване и развитие, така че да осигури високо качество и устойчивост на продуктите. Новите соларни модули са проектирани така, че да издържат на фронтално и задно напрежение от 5400Pa, както и на най-суровите климатични условия. Посетителите на щанда на LG видяха и 3D филм, демонстриращ тестването на соларните LG модули при екстремни условия.

Продуктите на LG със соларни клетки могат да бъдат приспособени към широк набор от соларни модули с различен размер. Налични в размери 4X9, 6X8, 6X9, 6X12 и 6X10, соларните продукти на LG са проектирани така, че да отговорят на нуждите на почти всеки клиент.

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие.

За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning Company and Energy Solution Company е международна компания, предлагаща продукти за отопление, вентилация и климатизация (HVAC). Компанията произвежда жилищни климатици (RAC), цялостни климатични решения (САС), осветителни тела и инсталации, работещи със слънчева енергия. LG AE предлага широка гама продукти за битови и индустриални нужди, както и специализирани бизнес решения. Наред с иновативните технологии, маркетинговите стратегии и големите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, LG AЕ подобрява собствения си рекорд по продажби на годишна база от 2000 година насам.

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1524