Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

16 Юни 11, 21:22 / Автор: Ardency Consulting
Български експерти участват в разработването на Международен стандарт за аутсорсинг индустрията
На 16-17 юни 2011 г. София е домакин на първата работна срещана на международни експерти, на която ще бъдат дефинирани критериите за новия стандарт
София, 16 юни 2011 г. – Българските експерти Даниела Соколова, мениджър по качеството в Софика Груп и Адриана Попова, директор маркетинг и продажби в АИИ Дейта Процесинг са сред инициаторите за създаването на Международен стандарт за аутсорсинг индустрията.

На 16 и 17 юни в гр. София се провежда първата работна среща на експертите по изработване на критериите за новия стандарт. Изборът на столицата ни за домакин на събитието е признание за стратегическата роля на България в световната аутсорсинг индустрия.

Създаването на стандарта и неговото име беше предложено от Холандския комитет по стандартизация (NEN) - ISO: Guide to Outsourcing (ISO/PC259 – Outsourcing). Стандартът ще съдържа насоки и добри практики в сферата на аутсорсинг услугите, като той ще бъде приложим и полезен както за доставчиците на услуги, така и за всички техни партньори.

„Международният стандарт е ръководство за аутсорсинг на бизнес процеси, който обхваща целия жизнен цикъл и дава описание на дефинициите, концепциите и процесите, определени като добри практики. Той ще внесе яснота и ще уеднакви разбирането на страните по отношение на терминологията”, коментира Даниела Соколова по време на срещата.

Очаква се новият стандарт да определи единни критерии за сравнение на различни доставчици на аутсорсинг услуги.

В работната среща участват представители на стандартизиращи институти от Индия, Корея, Малайзия, Холандия, Великобритания, Германия, Полша и др.

За Софика Груп
Софика Груп е най-голямата българска компания в сферата на аутсорсинг на бизнес процеси - BPO (Business Process Outsourcing). Компанията отбеляза средногодишен ръст от 50% на продажбите през последните четири години, като само през 2010г. те са нараснали с 30 на сто. В Софика Груп работят над 650 специалисти, които обслужват клиенти на повече от 15 езика. От една година Софика Груп има представителство в Македония. Повече информация можете да намертите на: www.sofica-group.com

За АИИ Дейта Процесинг
АИИ Дейта Процесинг е специализирана в аутсорсинг на бизнес процеси и високотехнологични процеси (KPO – Knowledge Process Outsourcing & BPO – Business Process Outsourcing). Сред клиентите на компанията са Dow Jones, Bloomberg, Thomson Reuters, Lexis Nexis, Alacra, Bureau Van Dijk. В АИИ Дейта Процесинг работят повече от 300 човека, на над 30 езика, а офисите са в София, Велико Търново, Виена, Лондон и Ню Йорк. Повече информация можете да намерите на www.aiidatapro.com.

Източник:
www.ardencyconsulting.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8654