Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
21 Юни 11, 20:32 / Автор: LG
Нов модел от серията прахосмукачки на LG Kompressor осигурява почистване с пълна пара
LG представи новия водещ модел от серията прахосмукачки Kompressor - Kompressor Elite, който позволява едновременно прахусмучене и избърсване на пода. Накрайникът за пара, който се монтира върху засмукващата глава, осигурява среда без бактерии и прах. Благодарение на уникалната система за сгъстяване на прахта, прахосмукачката събира до четири пъти повече прах от предишните модели.
:21.06.2011 г. – LG представи новия водещ модел от серията прахосмукачки Kompressor - Kompressor Elite, който позволява едновременно прахусмучене и избърсване на пода. Накрайникът за пара, който се монтира върху засмукващата глава, осигурява среда без бактерии и прах. Благодарение на уникалната система за сгъстяване на прахта, прахосмукачката събира до четири пъти повече прах от предишните модели.

Почистването отнема много време и енергия, а често крайният резултат не е задоволителен с оглед на положените усилия. Прахосмукачката Kompressor Elite с мощност 2050W обаче се управлява от дръжката и отстранява дори най-малките и упорити частици боклук. С допълнителния накрайник за пара вече не е необходимо да се използват почистващи препарати, за да се осигури перфектно почистване на пода, като това превръща машината в идеален избор за майки на прохождащи деца.

При употребата на Kompressor Elite прахът и другите частици боклук, които влизат в прахосмукачката, си остават вътре. Въздухът, който излиза от прахосмукачката е 99,95% чист, тъй като високоефективният въздушен филтър HEPA не позволява преминаването на частици с размер по-голям от 0,3 микрона. Неприятният аромат е неутрализиран благодарение на частиците въглен, вградени във филтъра. Технологията „turbo cyclone”, освен че играе роля за по-ефективното сгъстяване на праха, е от значение и за процеса на филтриране. Многоетапното извличане на прах, което машина осигурява, отстранява по-голямата част от замърсяванията във въздуха, така че няма нужда от друг филтър в контейнера. Тази технология също така е от значение за осигуряването на постоянна всмукателна мощност. Дребните частици прах се извличат не с филтър, а с кръгообразен въздушен поток, създаден от центробежната сила в специалнта аксиална турбина.

Технологията на компресора на LG е първото в света автоматизирано решение за сгъстяване на прахта, което не позволява събраният боклук да се разпръсва отново във въздуха, когато се изважда. В резултат на тази специализирана технология прахът вече е сгъстен в контейнера и може да бъде изваден наведнъж, като по този начин предпазва семейството и средата като цяло от частиците боклук и алергени. Перките „RotaBlade” са в непрекъснато движение в контейнера, като по този начин прахта се компресира и това дава възможност машината да побере четири пъти повече прах от други прахосмукачки.

Kompressor Elite работи безшумно благодарение на двойно гумираната си повърхност и шума, който издава е 72 вместо 78 dB. Прахосмукачката дори може да се ползва през нощта, без да притеснява съседите.

Рекламният клип на LG, представящ технологията KOMPRESSOR™ спечели златно отличие на престижния рекламен фестивал Clio през 2011 година. Можете да видите рекламата тук:
http://www.youtube.com/watch?v=UURgWOMLESY.

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg.

За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.2971