Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
21 Юни 11, 22:36 / Автор: Арт Галерия АНИМА
Арт Галерия АНИМА – Хилтън София представя “Една мечта да бъде...”
Една от най-бързо развиващите се столични галерии - Арт Галерия АНИМА, реализира арт проект, в който живопис и фотография си сътрудничат, за да разкрият света на мечтите.
Арт Галерия АНИМА представя втората изложба за сезона на Арт Галерия АНИМА – Хилтън София, която включва платна от проекта “Една мечта да бъде...” и може да бъде видяна в пространството на хотела от 29 юни – 1 август 2011г. Провокирани от идеята да съберат живопис и фотография и да се върнат в света на своето детство, авторите Анна Панайотова и Диляна Флорентин достигат до една различна и въздействаща визия, която успешно разкрива света на мечтите и изкуството – свят на копнеж, красота и фантазия.

“Една мечта да бъде...” улавя чистите и искрени чувства на децата и техните съкровени мечти, изразени в игрите от детството. Повече от десет голямо-форматни портрета (смесена медия) разкриват онова, което не виждаме или забравяме да търсим заради въртележката на времето – красотата на света, на това да обичаш истински, да живееш истински. Неподправената искреност в погледа на детските очи е уловена и запечатана с помоща на изразните средства на черно-бялата фотография и живопистта.

Арт проектът ни помага да почувстваме със сърцето и осмислим с ума същественото в живота – това, което като съвременни хора си мислим, че имаме, а всъщност нямаме. Авторите Анна Панайотова – художник и Диляна Флорентин – фотограф ни приканват да отворим сетивата си за красотата около нас чрез изкуство.

Анна Панайотова e художник и собственик на Арт Галерия АНИМА. В биография си има над 10 самостоятелни и 50 общи изложби, на които представя основно живопис макар да ползва активно и други изразни средства и медии като стъкло, графика, инсталации. За Анна изкуството е призвание и съдба – още като дете тя заявява категорично “Аз съм художник” и днес всеки щрих на платното или детайл от иновативна идея доказват таланта й.

Диляна Флорентин е фотограф, занимаващ се със заснемане и пост продукция. Името и е добре познато във фотографските и модни среди тъй като снима за редица български списания. За нея фотографията е изкуство, емоция и начин да изразиш себе си. Вероятно именно факта, че присъства в живота на Диляна от детство определя избор и да продължи да се занимава с фотография и реализира безспорния си талант.

Изложбата, представяща арт проекта “Една мечта да бъде...” ще бъде открита официално на 29 юни 2011г. от 19:30 часа в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София на бул. България, 1 в София.

-----

Арт Галерия АНИМА:

Създадена през 2009, Арт Галерия АНИМА предоставя пространство, отворено за млади таланти и увърдени имена, чиито идеи отправят предизвикателство към личните и обществени представи. Галерията се фокусира върху проекти от съвременното изкуство и обръща специално внимание на произведения от Югоизточна Европа.

Хилтън София:

Хилтън София отвори врати през април 2001 година. Проектиран като бизнес хотел от градски тип, едновременно модерен и елегантен, той разполaга с изключително разположение и предлага високо качество на обслужване. С 245 стаи на 8 етажа, оборудвани с най-съвременни удобства, 2 напълно обновени Executive етажа, ВИП салон, Бизнес център, Спортен център с басейн, Хилтън София е идеалният избор на модерния турист, който посещава София по работа или за удоволствие.

За Контакти:

Биляна Христова

bilyana.hristova@genero.bg

Източник:
www.anima-artgallery.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5645