Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
22 Юни 11, 16:01 / Автор: Chapter Four Communications Bulgaria
Vertica ускорява анализа на големи бази данни с Vertica 5.0
Нов пакет за разработка на софтуер дава възможност на потребители, разработчици на софтуер и партньори да се възползват максимално от платформата на Vertica за паралелно обработване на големи бази данни в реално време
Днес Vertica, компания на HP, представя Vertica 5.0, най-новата версия на платформата на Vertica за анализ на данни, която предлага значително подобрена гъвкавост и работа в реално време за най-неотложните бизнес решения и работни анализи на своите клиенти.

Аналитичната платформа на Vertica анализира данни в голям мащаб, като клиентите могат да обработят над един петабайт информация в реално време. Vertica 5.0 осигурява подобрена гъвкавост, разширимост и производителност в начина, по който потребителите анализират и управляват жизненоважната за бизнеса си информация чрез предоставяне на пакет за разработка на софтуер (ПРС) (software development kit - SDK). Пакетът дава възможност да се персонализира и да се поставят в базата данни на Vertica едновременно и задачи, свързани с клиента, и такива, свързани с потребителя във всеки един конкретен случай с оглед тяхното едновременно изпълнение.

“Управлението на катастрофални рискови ситуации е изправено пред належащата нужда огромни количества данни да бъдат анализирани в квази-реално време чрез все по-сложни алгоритми”, сподели Филип Стефан, главен директор „Технологии” в отдел „Решения за управление на риска” (Risk Management Solutions – RMS), водещ доставчик на решения за управление на риска във финансови институции. “Отговорът на RMS на тази „перфектна буря” се опира на Vertica 5.0 и SDK, което в резултат води до феноменална скалируемост на база данни и алгоритми за нашите най-взискателни клиенти”, каза още той.

Като част от модела 5.0, Vertica предоставя по-голяма аналитичност, активиране на облака, достъпност и лесна упореба на аналитичния пазар.

 - Пакет за разработка на софтуер (Software Development Kit). Vertica 5.0 осигурява за потребителите, разработчиците на софтуер и партньори стабилен ПРС с оглед изработването на индивидуални методи за анализ на данни непосредствено в базата данни на Vertica. Потребителите могат директно да използват MapReduce и други зададени от потребителя функции чрез класически SQL заявки.

 - Подобрен Native In-Database анализ. Разширявайки прилагането от Vertica на класически SQL, новите подобрени native SQL аналитични функции включват Geospatial, Event-Series Pattern Matching, Event-Series Joins, Advanced Aggregate Statistical и Regression.

 - Подобрение на производителността. Разширявайки анализа на Vertica в реално време за реални приложения, Vertica 5.0 осигурява подобряване на производителността чрез Аналитичната платформа на Vertica в области като например подзаявки, статистики на бази данни, управление на жизнения цикъл, оптимизация на заявките, повторно разделяне на данните и съвместно филтриране.

 - Подобрена управляемост. В отговор на нуждите за наличност критични анализи, измерими в петабайти, Vertica 5.0 предлага функции, които дават уникални оперативни и възможности за възстановяване след бедствия, като осигурява предимствата на работа като например репликирането на данни да са изцяло на разположение. В допълнение възможностите за архивиране на Vertica са разширени с по-голяма оперативна гъвкавост и подобрена производителност.

 - Еластичност и клъстерно клониране. Vertica 5.0 предоставя подобрени функции на еластичност, които позволяват динамичното разширение и свиване на клъстери да бъдат над 20 пъти по-бързи при всеки отделен сценарии за внедряване – „облачен”, виртуален и физически – позволявайки на потребителите бързо да си осигуряват допълнителен капацитет, ако е необходим. Като допълнение Vertica 5.0 предлага възможности за цялостно клониране на клъстери за създаване, по заявка, на бази данни Vertica за всякакъв вид натоварване, с възможност за автоматично оразмеряване и настройване за различни типологии и физически дизайн. Това позволява на потребителите да прехвърлят подредици от базите им данни за аналитични sandboxes или подробен анализ на комплексни данни.

“С тази последна версия на Аналитичната платформа Vertica, ние се фокусираме върху производителността, управляемостта и възможностите за разширение, които да предоставим на нашите клиенти”, каза Шилпа Лаванде, вицепрезидент „Инженеринг” на Vertica. “Новият SDK позволява на потребителите, разработчиците и партньорите да създадат собствени анализи, които да се използват чрез стандартна SQL заявка, като се възползва в пълна степен от производителността и скалируемостта на Massively Parallel Processing columnar Vertica Analytics Platform”, добави още тя.

С пускането на Vertica 5.0, Vertica разширява своята визия за Analytics Everywhere™, като дава възможност на клиентите си да уеднаквят цялата бизнес критична информация от различни, структурирани, полу-структурирани и неструктурирани източници, за вземането на по-добри информирани решения. Vertica 5.0 осигурява търсената от клиентите гъвкавост, за да реализират своите данни в съвременната информационна икономика.

Цена и наличност
Vertica 5.0 се предлага в цял свят като software download директно от Vertica и скоро ще бъде на разположение на HP Vertica Analytics System, напълно интегриран технологичен пакет, базиран на HP Converged Infrastructure, съдържащ хардуер, софтуерни приложения за управление, консултантски и услуги за поддръжка на решенията от НР (HP Solution Support services). Ценообразуването се основава на гъвкав модел за лицензиране, изчислен върху сумата на данните, качени на Аналитичната платформа Vertica.

Аналитичната платформа HP Vertica в реално време, има над 350 клиента от различни индустрии като финанси, комуникации, online web и gaming, здравеопазване, потребителски маркетинг и търговия на дребно. Софтуер като Аналитичната платформа на Vertica е жизненоважен елемент в сърцевината на стратегията за развитие на НР, очертана от главния изпълнителен директор на НР Лео Апотекър на 14 март.

Повече информация може да откриете на: www.vertica.com/vertica-5-0-software-release.

За Vertica
Vertica, е компания на HP, водещ доставчик на следващо поколение аналитични платформи, които позволяват на компаниите да реализират своя информационен потенциал със скорост и мащаб, нужни за постигането на значителна стойност за клиента и акционерите. Скалируемостта и гъвкавостта, предоставени от Vertica, са несравними в бранша, като компанията доставя 5от 50 до 1000 пъти по-бързо изпълнение на цена 30% от тази на традиционните решения. Vertica се използва по цял свят от клиенти като Groupon, Zynga, Verizon, Guess Inc., Capital IQ, Mozilla и Comcast.

За Контакти:

Димитрина Младенова
PR Consultant

Chapter Four Communications Bulgaria
Burson-Marsteller Associate

35 Trakia Str., Floor 5, Office 12
1504 Sofia, Bulgaria
Cell: + 359 (0) 885 619 010
Fax: +359 (0) 2 421 97 88
d.mladenova@chapter4.bg

Източник: Chapter Four Communications Bulgaria

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5681