Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
28 Юни 11, 18:57 / Автор: PR Agency Anettevents
Празник на зъбките във Варна
В Детския кът в Морската градина се проведе „Празник на зъбките”. Дечица от цяла Варна се учиха как да си мият зъбките правилно, благодарение на организаторите от Дентален център „Абаджиеви”. А как се стигна до организирането на подобно масово миене на зъби на дечица?
В последните месеци медиите отделиха доста внимание на стряскащи статистически данни относно оралната хигиена на българите:

• Само 33% от българите си мият зъбите и си купуват паста и четка.
• 90% от българчетата са с развалени зъби.
• Едно българско дете на 6 години има пет временни зъба с кариеси и усложнения, а едно скандинавско 6-годишно дете е само с един кариес.
• През 2010 г. са извадени 9000 зъба на деца до 18 години.
• Едва 18–20% от родителите водят децата си на зъболекар, въпреки че лечението им е безплатно.
• Едва 20% от нуждаещите се възползват от безплатния пакет стоматологични услуги. Децата имат право на един преглед и 4 манипулации, възрастните - на един преглед и две манипулации.

Лошата лична хигиена, нездравословното хранене и липсата или закъснялото лечение на зъбите са в основата на стряскащата статистика у нас. Повечето родители водят децата си на преглед, само когато имат оплаквания. Във видимо лошо състояние са и зъбите на възрастните. И това е логично - заболяванията сред децата няма как да не се превърнат и в заболявания на зъбите в зряла възраст.

Тази плашеща статистика не остави безразличен екипът на Дентален център „Абаджиеви”. Поради тази причина те предприеха тази благородна и образователна инициатива да научат децата във Варна как да си мият зъбите правилно. С весели скечове, игри, танци и награди, малчугани от цяла Варна си измиха заедно зъбките в Детския кът в Морската градина. Фирма „Gum” бяха осигурили четки и пасти за зъби за дечицата, а Денталният център се погрижи за останалото. И така със смях, игри и забавления най-малките жители на Варна научиха основните правила за това как се мият правилно зъбките и защо е толкова важно да не ги забравяме.

Аниматори влязоха в ролите на Феята на зъбките, Зайо Байо и Кумчо Вълчо, за да забавляват малчуганите и с весели скечове им показаха защо е нужно да си мият редовно зъбите. Всички дечица бяха добре дошли да гледат, да се учат, да участват в игрите и да се забавляват, като най-активните от тях се включиха и в демонстрацията как се мият правилно зъбките. Стоматолози и дентални асистенти от Дентален център „Абаджиеви” показваха и обясняваха основни правила на малчуганите и на техните родители, като за това бяха осигурили всичко необходимо за децата, които се включиха в демонстрацията.

Детският кът във варненската Морска градина домакинства безвъзмездно тази интересна и благородна инициатива на Дентален център „Абаджиеви” . Наскоро Детският кът - най-забавното място за варненските деца - бе награден от екоминистъра Нона Караджова с престижното трето място в наградите за „Зелен бизнес”, като първо място не бе присъдено.

Повече за Дентален център „Абаджиеви”:
“Дентален Център – Център по дентална протетика – АБАДЖИЕВИ” ЕООД е създаден преди 15 години в гр.Варна от доц. д-р Методи Абаджиев, д.м.
Основната дейност на Денталния център е оказване на извънболнична дентална помощ, чрез прилагане на съвременни диагностични и лечебни методи в областта на зъбопротезната имплантология и пародонтология, на консервативната, хирургичната, протетичната, естетичната и козметичната дентална медицина и профилактика.
Денталният център разполага с два специализирани и един терапевтичен дентален кабинет, дентален рентген и собствена медикотехническа лаборатория. Екипът на практиката е от квалифицирани лекари по дентална медицина, дентални асистенти, администратори и зъботехници.
Пациенти на клиниката са деца и възрастни, хора, които ценят своето време, търсят високо качество и професионализъм и желаят да получат адекватно и надеждно лечение.
Високото качество на предлаганите услуги, коректността и професионализма на екипа на доц. д-р М. Абаджиев,д.м. както и нарастващият интерес към съвременните методи на лечение в денталната медицина, утвърждават Дентален център “Абаджиеви” като авторитетна практика, желан партньор и го подреждат на водеща позиция сред денталните практики във Варна и страната.
Екипът на Дентален център „Абаджиеви” е единственият академичен екип с богат клиничен и преподавателски опит в региона. Непрекъснато се инвестира в обучение и доусъвършенстване на екипа и в изучаването и прилагането на нови материали и технологии. В клиниката предлагат пълен портфейл услуги в областта на денталната медицина.

За Контакти: Anettevents Ltd.

Източник: www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5432