Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
24 Юни 11, 23:59 / Автор: PR Agency Anettevents
Weeky freaky: Aрт уикенд в „Калиакрия”. Imagination in communication. Изкуството комуникира
За втора поредна година и с амбицията да превърне събитието в ежегодно, „Калиакрия” организира от 1 до 3 юли летен Арт фестивал. Курортният комплекс е един от малкото, който заедно със своя събитиен организатор Totally Events залага в своята лятна програма на поредица от събития в областта на културата, изкуството, младите таланти
„Казват, че изкуството няма предели. И това, което казват навярно е вярно. За тези, които правят изкуство, то е жизненоважно. Изкуството търси комуникация. Има нужда да се сподели и публиката да намери своето изкуство.” Ион Маро

Идеята на Weeky freaky е да среща своите гости с най-разнообразните форми на изкуство, които се практикуват днес. Тези срещи ще се случат далеч от града, сред красота и спокойствие. От петък вечерта до ранния следобед на неделята в района на к-с „Калиакрия” ще бъдат представени различни артистични проекти. Инсталации, пърформанси, изложби, музика… Без ограничения в изкуствата.

През първото издание на фестивала през 2010 г. участие взеха имена като фотографът Александър Моллов, режисьорите Адам Елиът, Дидие Фонтен, Етгар Керет и Шира Гефен, представили поредица късометражни филми, носителят на наградата на Мтел за съвременно изкуство 2009 – Венелин Шурелов, „HaHaHa Impro Theatre”, майсторката в изработка на оригами Емилия Скотник, бижутерката Весела Кучева и др.

През 2011 г., летният уикенд Weeky freaky е подкрепен от Хайнекен и ще стартира веднага след джулай морнинг. На 1 юли ще бъде открита изложбата на Калоян Илиев – Кокимото: млад варненски художник, който само за 7 години има зад гърба си 13 самостоятелни изложби, 94 участия в национални и световни групови изложби и фестивали и 10 награди. Откриването на изложбата ще бъде придружено с музикалните изпълнения на Миленита, за която казват, че прави музика за тъга, смях, плаж, любов. Стилът й трудно може да бъде определен жанрово, но тя е една от малкото жени в България, която сама пише своите текстове и музика. Изпълнява главната роля в новия български филм „Лора от сутрин до вечер”. Следва представяне на успешните анимации на Неделчо Богданов: „Българ”, „Зверове”, „Професорът” и др.

Вторият ден от Aрт феста стартира с изложба на керамични творби на младата Марта Димитрова, която експериментира в областта на съвремената керамика, изложба на Стефка Георгиева – скулптур, разработващ различни превъплащения на жената майка. Посредством пре-откриването и пре-прочитането на отпадъчни, ненужни елементи, заети от съвременния постиндустриален живот, творбите й често повдигат и важни екологични проблеми.

В следобедните часове на втория фестивален ден гостите на „Калиакрия” могат да се насларят на лятно парти около Totally Romantic pool bar с Dj Marten и лайф графити перформънс на Ернесте Насимо, познат още като Наст, Насте и Настер – един от първите и най-разпознаваеми уличен, графит артист в България и по света. Младият автор се развива в тази сфера вече повече от 15 години и историята му се простира назад до средата на 90-те, върху десетки влакови вагони, хиляди стени и платна. В настоящия момент представя експозицията “V.I.T.R.I.O.L” във Ванкувър – заглавите е абревиатура на латинската поговорка Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Ossultum, означваща алхимична формула „Изучи вътрешността и ще откриеш скрития скъпоценен камък”.

Тазгодишният Арт уикенд ще завърши на 3 юли с изложба на Илка Пейчева – съвременна художничка, специализирала в областта на анимацията и сториборда. Като типичен urban артист, Илка рисува всичко, което я заобикаля в реалния свят, но пречупено през звуците на любимата й музика. За целта е намерила своя интересен начин да поднесе „платната си” – вместо на хартия представя илюстрациите си върху музикални плочи. Dj Skill и Dj Stone Skipper с невероятния суинг от 60-те години ще допълнят атмосферата по време на представянето на изложбата на Илка Пейчева. Резидент за целия арт фестивал в „Калиакрия” ще бъде Dj JiJo /Jazz Profilactika/.

Цел на Weeky freaky е да стане традиционно събитие, което да превръща почивката в арт приключение. Не случайно за периода на фестивала „Калиакрия” предлага изключително атрактивни цени за настаняване с цел повече гости на комплекса да се докоснат до морето и изкуството. За повече информация: http://kaliakria.com

За Контакти: Anettevents Ltd.

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1473