Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
27 Юни 11, 18:51 / Автор: Агенция НОА ООД
ВОДНА КУЛА АРТ ФЕСТ В ЕКСПО БАНЯ СОФИЯ
От 25 до 30 юни, изложбената зала на Рока България е едно от петте ключови места в центъра на София, където се представят български и чужди творци в различни сфери на съвременното изкуство.
Развитието на дизайна и ролята му за подобряване на качеството на живот, както и отговорността за околната среда са водещи принципи за световния лидер в обзавеждането за баня Roca. През последните години, изложбеният център на компанията в София се превърна в интересно културно пространство, място за споделяне на идеи и творчески търсения, където всеки е добре дошъл.

От 25 до 30 юни, в рамките на арт фестивала Водна кула, в пространството на Експо Баня София, на бул.Мария Луиза 16, ще се представят младите творци:

• Александра Разулич (Сърбия) - инсталация с картини на водотръби
• Алиса Клайст (Холандия) - инсталация с обекти „Прочистване”
• Грегор Шатц (Германия) - принт
• Джродан Уест (САЩ) - арт книги
• Лора Димова (България) - видео инсталация „Арт грим"
• Рейчъл Парсънс (Великобритания) - инсталация/принт "Серия любовни писма на велики личности"
• Христо Колев (България) - инсталация с луминесцентни лампи
• Янив Ваисса (Израел) - фотографии „Ураганът все още бушува отвътре”, „Лебедова песен”

Съвременно изкуство е новото предизивикателство в нестандартното изложбено пространство на Експо Баня София. Освен като една от сцените на петото поред издание на независимия арт фест Водна кула 2011, изложбената зала на Рока България ще изненада столичани и гости на София с нов експеримент през месец юли.

Изложбената зала на Рока България, Експо Баня София, на бул.Мария Луиза 16 е отворена за посетители от понеделник до петък, от 10.00 до 19.00 ч. и събота от 10.00 до 14.00 ч.

Арт фест Водна кула

Тазгодишното пето по ред издание на независимия арт фестивал Водна кула 2011 се провежда традиционно между 24 и 30 юни на пет ключови места в центъра на София: Водна Кула - Лозенец, Подземие Сердика (бивш магазин София), Изложбена зала Рока България, Централна минерална баня, Военен музей

Фестивалът е с разширена програма в сравнение с предишните издания. Проявите са многожанрови, с акценти върху експериментална музика, кино, изобразително и приложно изкуство, видео и инсталации от звук. Основните акценти за 2011 са интерпретации върху темите за качеството на живота в градска среда, екология, неформална арт комуникация, социално-ангажиращо изкуство, и пр. Ще бъдат показани инсталации и работи на артисти от цяла Европа, Китай, Израел, Съединени Щати и др. Очакват се над 130 участници от България и света - утвърдени автори в съвременното изкуство.

Водна Кула Арт Фест тази година - годината на доброволчеството - се организира от екип, в който участват над 50 доброволци.

Всички прояви се провеждат с подкрепата на Столична Община и под патронажа на кмета на гр. София - г-жа Йорданка Фандъкова.

Roca

Roca е световен лидер в пространството на банята и отправна точка в света на дизайна. Компанията присъства в над 135 страни и има 69 производствени центъра на пет континента.

Roca се развива непрекъснато, като се стреми към съвършенство в дизайна на своите продукти с цел да предложи в жилищните пространства уникални преживявания за сетивата. Като глобална марка, Roca създава гъвкави продукти, които се адаптират към навиците на потребителите във всяка страна и предлагат уникални решения за всички изисквания.

Roca, в процес на непрекъснато проучване, създава бъдещето, където дизайн и иновация работят заедно за благото на всички. Това прави марката Roca световен решаващ фактор и еталон в създаването на санитарни пространства.

www.roca.com

Снимка: Ефросина Пенева

За Контакти:

Мария Иванова
Агенция НОА ООД
тел.: 02 944 5050
e-mail: m.ivanova@noapr-bg.com

Източник:
www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1287