Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

27 Юни 11, 18:55 / Автор: Ardency Consulting
Oracle с 33% ръст на приходите през финансовата 2011 година
Oracle Corporation обяви ръст от 33% на приходите, които достигат 35,9 милиарда долара за финансовата 2011 г., завършила в края на май.
София, 27 юни 2011 г. – Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) обяви ръст от 33% на приходите, които достигат 35,9 милиарда долара за финансовата 2011 г., завършила в края на май. Продажбите на нови софтуерни лицензи са нараснали с 23% до 9,2 милиарда долара. Приходите от подновени софтуерни лицензи и технологична поддръжка отбелязват ръст от 13% и възлизат на 24,8 милиарда долара през периода. Продажбите на хардуерни системи възлизат на 4,4 милиарда долара.

Нетната печалба на Оracle за финансовата 2011г. е нараснала с 39% до 8,5 милиарда долара. $1,67 е печалбата на акция или с 38% повече от предишната година.

„През финансовата 2011 бизнесът на Oracle с бази данни отбеляза най-бърз растеж от десетилетие насам”, каза Лари Елисън, Главен изпълнителен директор на компанията.” В последните няколко години добавихме нови функционалности към Oracle базите данни както за „облачните” технологии, така и за in-memory базите данни, което доведе до значителен ръст на продажбите на бази данни”.

Заедно с финансовите резулати за годината Oracle отчете и тези за последното й, четвърто тримесечие. “В четвъртото ни тримесечие постигнахме ръст от 19% на новите софтуерни лицензи и то почти без помощта на придобивания”, заяви Сафра Катц, Президент и Главен финансов директор на Oracle. “Този силен органичен ръст, комбиниран с подобряване на оперативната ефективност ни даде възможност да направим марж от 48% през периода. Както нашите резултати показват, ние ясно надминахме дори своите високи очаквания за бизнеса на Sun”.

„В допълнение на рекордните продажби на софтуер, нашите Exadata и Exalogic системи също силно допринесоха за ръста през четвъртото тримесечие”, коментира Марк Хърд, Президент на Oracle. “Днес ние имаме повече от 1000 Exadata машини, инсталирани по целия свят. Целта ни е да утроим броя им през финансовата 2012 г.”

От местното представителство на компанията в България посочват, че технологичните решения на Oracle продължават да са водещи в повечето индустрии в страната, като организациите продължават да интегрират или да разширяват портфолиото от продукти на Oracle, които използват бази данни на Oracle, Oracle Fusion Middleware, Oracle Business Intelligence и Oracle Applications, за да оптимизират своите бизнес процеси.

„Клиентите все по-открито разбират и възприемат ползите и добавената стойност от внедряването на нашите продукти в техните организации”, заяви Клод Коларо, управляващ директор на местното дружество. Широкият набор от стандартизирани и интегрирани бизнес решения подпомага организациите от частния и публичния сектор да ограничат разходите за дейността си и по-добре да удовлетворяват клиентите си. Не на последно място се отбелязва и разширената партньорска мрежа на Oracle, което допълнително показва подкрепата, която Oracle оказва на местните компании в стремежа им най-ефективно да прилагат пълния набор от технологични решения, бизнес приложения и хардуерни системи, които Oracle предлага.

За Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) предлага най-цялостните, отворени и интегрирани решения за бизнес софтуер и хардуерни системи в света. За повече информация посетете www.Oracle.com/bg

Запазени марки
Oracle и Java са регистрирани марки на корпорация Oracle и/или нейните клонове. Други имена могат да бъдат търговски марки на съответните им собственици.

Източник:
www.ardencyconsulting.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5417