Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
27 Юни 11, 19:21 / Автор: Borovets Mountain Bike Park
Оспорван Финал на Borovets Bike Park Open Cup 2011
Преди броени часове завърши едно от пьрвите големи сьстезания по планинско колоездене за този сезон. Borovets Bike Park Open Cup 2011 се проведе в дисциплината спускане (downhill) в Боровец този уикенд и е е включено в ранглистата на Международния колоездачен сьюз (UCI).
Преди броени часове завърши едно от пьрвите големи сьстезания по планинско колоездене за този сезон. Borovets Bike Park Open Cup 2011 се проведе в дисциплината спускане (downhill) в Боровец този уикенд и е е включено в ранглистата на Международния колоездачен сьюз (UCI).

В него взеха участие близо 200 сьстезатели от Бьлгария, Англия, Гьрция, Румьния, Mакедония и др. дьржави, като завидни резултати в категорията на мъжете показаха Робърт Смит и брат му Едуард Смит от Великобритания на първо и второ място. От България също имаше участие на стълбичката в лицето на Росен Ковачев - националния ни шампион за 2010г.

За всички желаещи да премерят сили помежду си на местно ниво, без участието в надпреварата да им носи точки, бяха направени още четири отворени кaтегории. В тях се включиха много мъже, младежи, привърженици на колелата с твърдо окачване, както и няколко жени, които по нищо не отстъпиха на мъжете.

Borovets Mountain Bike Park беше открит в началото на лятото миналата година, a вече е домакин на международно състезание. С това шансовете на една от най-добрите ни летни дестинации за маунтин байкинг да стане домакин на състезание от Световната купа през близките години се увеличават.

Планинското колоездене е спорт, който с всеки изминал сезон набира все по-голяма популярност у нас, и се превръща в предпочитаното занимание на много българи, които успешно успяват да съчетаят приятното прекарване в планината с една много добра тренировка. Специализирани терени като Borovets Mountain Bike Park, сьдействат на все повече млади хора да покажат завидни резултати. Добър пример за това са победителите в категорията на юношите: Христо Тодоров на първо място, Асен Стратиев на втори и Константин Димов на трето, които демонстрираха силен спортен дух, както и много добър баланс на скорост и техника върху колелото. При жените призовете за първо, второ и трето място заеха както следва: българките Илинда Евтимова и Ева Димитрова както и представителката на Англия Уенди Гловър . В отворената категория при мъжете прехвърчаха искри между някои от водещите отбори по колоездене у нас, като най-добри резултати показаха Дидар Амин с отличното време и първа позиця, Севелин Николов на второто стъпало и Валентин Пашков на почитното трето място.

В Хардтейл категорията на първо място се класира Виктор Цивнев, след него Теодор Тодоров и на трета позиция представител от Македония - Адриян Демироски.

Освен всички парични и предметни награди за победителите, предоставени от Рам Байкс и Байк Хаус, те получиха и специални ръчно изработени медали от известния дърворезбар Григор Паунов.

Организаторите от Concept Creative и Бороспорт, които се грижат за парка, обещаха да помагат максимално за развитието на планинското колоездене у нас, като създават нови трасета за практикуването му, както и да организират повече подобни състезания, които да привличат интереса на родната и световната байк сцена.

Следващото състезание в Боровец ще се проведе в началото на септември, този път в дисциплината Кроскънтри. През останалата част от сезона всички байк почитатели ще могат да се възползват от отличните условия за практикуване на любимия спорт в Borovets Mountain Bike Park.

За Контакти: ema.paunova@borovetsbikepark.com

Източник:
www.borovetsbikepark.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.494