Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
27 Юни 11, 19:24 / Автор: AMI Communications
Сградата на Народния театър „оживя“ в първия 3D mapping в България
София, 27.06.11 г.– В два последователни дни, миналия петък и събота (24 и 25 юни), LG Electronics направи първата триизмерна проекция (3D projection mapping) върху сграда в България. Фасадата на Народния театър „Иван Вазов“ „оживя“ за седем минути чрез специално създаден клип. Проектът представи възможностите на новото поколение 3D технологии и показа амбицията на компанията да направи 3D забавлението по-масово и достъпно извън кината.
LG пренесе емоциите от кино салона на открито в градинката на Народния театър “Иван Вазов”

София, 27.06.11 г.– В два последователни дни, миналия петък и събота (24 и 25 юни), LG Electronics направи първата триизмерна проекция (3D projection mapping) върху сграда в България. Фасадата на Народния театър „Иван Вазов“ „оживя“ за седем минути чрез специално създаден клип. Проектът представи възможностите на новото поколение 3D технологии и показа амбицията на компанията да направи 3D забавлението по-масово и достъпно извън кината.

„Бихме искали да благодарим на всички хора, които дойдоха и споделиха с нас 3D изживяването пред Народния театър „Иван Вазов“, както и да поднесем извинения за техническите проблеми, които възникнаха през първия ден от събитието. Действително през първия ден не успяхме да направим проекцията по начина, по който искахме и се наложи да пуснем видеото със закъснение.

Това беше първата 3D проекция, която се прави на открито в страната и за нас беше истинско предизвикателство да я осъществим. Надяваме се, че по-късната проекция в петък, както и тези в събота, които протекоха по план, да са отговорили на очакванията на всички, които изгледаха този уникален за България спектакъл”, каза Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics България.

Събитието започна с кратка шоу програма и продължи със зрелищна 3D проекция върху сградата на театъра, която беше напълно преобразена в рамките на няколко минути. Зрителите видяха как тя се разлюлява, огъва се, приема причудливи форми, разпада се, след което отново се събира в първоначалната си форма.

За няколко минути сградата се превърна от театър, чиито завеси се спускат в 3D телевизор, през аквариум с риби и морски чудовища, до градина с дървета и лиани, през която прелита огромна пъстра птица. И всичко това, за да може театърът отново да върне първоначалния си облик, след като е бил замразен и разпилян на хиляди парчета. Всички, които не са успели да посетят един от двата дни на проекцията, могат да изгледат запис от представлението на този линк: http://www.youtube.com/watch?v=mXT0bEzythQ&feature=mfu_in_order&list=UL

Идеята за 3D проекцията е част от стратегията на LG за развитието на 3D технологиите за домашни потребители. Компанията усилено работи за популяризиране на 3D продуктите, като ги прави по-масови, достъпни като цена и приятни за гледане у дома. Пример за прилагането на тази стратегия са Cinema 3D телевизорите, които компанията представи тази пролет в страната.

Серията Cinema 3D телевизори използва ново поколение пасивна 3D технология (FPR). Тя е създадена от LG именно, за да направи 3D забавлението по-достъпно и приятно за потребителите. По този начин компанията дава възможност на зрителите да се забавляват с 3D съдържание не само в киносалоните, а и в домовете си. За целта Cinema 3D преодолява голяма част от недостатъците на традиционната 3D технология.

Характеристиките на серията Cinema 3D телевизори включват по-ярка картина без трептене, широк ъгъл на гледане, както и възможност за конвертиране на 2D съдържание в 3D, което се извършва от самия телевизор и не са необходими допълнителни устройства. По този начин серията значително разширява достъпа до 3D съдържание и позволява домашно забавление с игри, филми и традиционни телевизионни предавания в 3D, без усилие и специални познания.

Продуктите от новата серия се предлагат с по-удобни очила, които са включени в комплекта - по два безплатни чифта към всеки нов Cinema 3D телевизор. Друго предимство е цената на тези очила, което прави закупуването на допълнителни бройки достъпно удоволствие за по-големите семейства. Те също така не използват допълнителна електроника и батерия, която да трябва да се зарежда. Това ги прави по-леки и комфортни за зрителите, особено при по-продължително гледане.

Cinema 3D телевизорите предлагат истинско домашно семейно забавление. Те могат да бъдат гледани от много широк ъгъл, до 180 градуса и следователно от повече на брой хора, без да се губи 3D ефектът. Освен това телевизорите са напълно подходящи за деца, защото очилата им са леки и удобни, и са първите 3D телевизори, чиято 3D картина е сертифицирана за такава без трептене и следователно не води до замайване, както е при традиционната 3D технология.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, м: 088 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4472