Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
30 Юни 11, 16:51 / Автор: HP
HP прави клиентите си за виртуализация по-гъвкави, интелигентни и лесни за употреба
Компанията анонсира първата в индустрията серия нулеви устройства с възможност за препрограмиране и работа с различни протоколи
30.06.2011 – HP представи подобрения на своето портфолио от клиенти за виртуализация, които осигуряват повече гъвкавост, както и по-високо ниво на сигурност и продуктивност.

Представените на Citrix Synergy™ 2011 предложения включват:

— Прекалено умни, за да бъдат наречени „нулеви”, достъпните HP t5335z и t5565z устройства (Smart Clients) са първите по рода си препрограмируеми устройства, които могат да поддържат набор от инфраструктури, базирани на Citrix, Microsoft или VMware.

— HP Client Virtualisation Enterprise Reference Architecture с Citrix XenDesktop® и Microsoft® Hyper-V е преконфигурирано решение, което предлага по-добро изпълнение, улеснява процеса на интеграция и тестване, като същевременно намалява рисковете, свързани с процеса на внедряване. Предоставяйки управление на изчисленията, съхранението, мрежата и системата, решението е разработено с цел подобряване ефективността на клиентската виртуализация на всички корпоративни потребители. То включва и опция за увеличаване и намаляване на мащаба, като така отговаря на променящите се изисквания на клиентите.

“Единствено HP – световният лидер по пазарен дял при тънките кленти(1) , разполага с експертното познание и капацитет, необходими, за да бъдат удовлетворени високите изисквания на клиентите - от информационните центрове до крайната точка на клиентската виртуализация и разгръщанията на „облака“,” каза Коби Елбаз, директор, „Решения за бизнес потребители“, „Персонални системи“ (PSG) за региона на EMEA в HP. С водещо в индустрията качество на изпълнение и гъвкавост, и при най-ниски ценови равнища, тези нови предложения затвърждават лидерската ни позиция на този пазар и показват стремежа ни да предоставяме възможно най-доброто в Citrix среда.”

“Десктоп виртуализацията бързо се възприема от всякакви по размер организации като начин за трансформация на традиционния десктоп компютинг в услуга, създадена с оглед на изискванията на клиентите и налична при поискване,” каза Джон Фанели, вицепрезидент „Продуктов маркетинг“, „Корпоративни десктопи и приложения“, Citrix. „Благодарение на широкото ни сътрудничество с HP, ние разработваме съвместно тествани и проверени виртуализационни решения, които помагат на организациите да отговорят на специфичните нужди от компютинг на служителите си”. Решенията за десктоп виртуализация на Citrix в комбинация с тънките клиенти, смарт клиентите и лаптопите на HP осигуряват несравнимо висока бизнес продуктивност, като предоставят на клиентите виртуализационни решения, които свързват информационния център към десктопа.”

HP смарт клиенти: нулева конфигурация, управление, комбинативност
Новите смарт клиенти на HP t5335z и t5565z осигуряват уникална комбинация от гъвкавост и достъпност на пазара. Интелигентните възможности на смарт клиентите на HP позволяват на крайните потребители винаги да са в готовност и да могат да започнат работа за секунди, без да е необходимо да правят допълнителни настройки на устройството.

Смарт клиентите на HP са единствените устройства, които предлагат опция за промяна на предназначението на устройството. По този начин потребителите разполагат със същата страхотна хардуерна платформа, независимо от разгърнатото решение за виртуализация (Citrix XenDesktop чрез HDX, VMware View или Microsoft Session Virtualisation чрез RDP) и могат да променят платформата, която използват по всяко време.

Използвайки смарт клиентите на HP с Citrix XenDesktop, клиентите могат пълноценно да разчитат на HDX оптимизациите, включително HDX MediaStream за безпроблемно възпроизвеждане на мултимедийно съдържание, HDX Plug-n-Play за USB пренасочване, Citrix Smooth Roaming за сигурен достъп от всяка локация в мрежата и док бар, който позволява преминаване между няколко публикувани приложения, работещи чрез Citrix.

Смарт клиентът на HP t5335z използва мощен и ефикасен ARM чипсет с вградени графични карти, които осигуряват богато 1080p HDX™ мултимедийно изображение на цял екран в Citrix среда. Освен това, благодарение на енергийно ефективния му дизайн, разходът му на енергия в режим на готовност е по-малко от 5 вата.

Тънкият клиент на HP t5565z е сред първите устройства в индустрията, получили EPEAT GOLD®. Моделът t5565z може да поддържа два монитора едновременно и Superscalar VIA Nano u3500 CPU и VX900 Integrated Graphics Processor, така че да осигури мултимедийно декодиране с хардуерна поддръжка за изпълнение на нивото на обикновен персонален компютър.

И двата смарт клиента на HP използват HP Auto-sensing Technology за автоматично свързване с HP Smart Client Service, който може да осигури подходящата конфигурация. HP Smart Client Service предоставя възможности за нови конфигурации със софтуерна инфраструктура, които се запазват до следващото рестартиране.

Повече информация за виртуализационните решения на HP можете да намерите на
www.hp.com/go/thincomputing.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на
http://www.hp.com/bg.

(1) “Q1 2011 Enterprise Client Device Tracker,” IDC, May 2011. 

За повече информация:

Източник:
HP

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1296