СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Политика

03 Юли 11, 13:10 / Автор: www.slavibinev.com
Бинев на Световния Културен фестивал - Берлин 2011
Бинев говори пред 80 хиляди души на олимпийския стадион в Берлин По покана на създателя на Фондация „Изкуството да се живее” Шри Шри Рави Шанкар евродепутатът Слави Бинев бе сред най-официалните гости на провеждащия се в Берлин Световен културен фестивал. Събитието се организира по повод честването на 30-тата годишнина от създаването на фондацията и събра в столицата на Германия 80 хил. души от 151 страни.
Бинев говори пред 80 хиляди души на олимпийския стадион в Берлин
Германската столица събра културите на 151 държави

По покана на създателя на Фондация „Изкуството да се живее” Шри Шри Рави Шанкар евродепутатът Слави Бинев бе сред най-официалните гости на провеждащия се в Берлин Световен културен фестивал. Събитието се организира по повод честването на 30-тата годишнина от създаването на фондацията и събра в столицата на Германия 80 хил. души от 151 страни от целия свят. На събитието, което бе като обща молитва за мир, която е и любимата дума на политиците, присъстваха не само бивши и настоящи политически лидери, но и кралски особи, бизнес лидери и религиозни водачи. Поздравителен адрес към присъстващите направиха президента на ЕС Ван Ромпой, бившата говорителка на Сената на САЩ Нанси Пелоси, краля на Гана Нана Кокроко ІІІ, президента на Индия Пратибха Патил, министър председателя на Индия Д-р Манмохан Сингх, Жак Сантер – бивш шеф на европейската комисия, както и министри от Бангладеш, Русия, Косово, Германия, евродепутати и много др.

Като единствен представител на българския политически елит, Бинев в речта си пред присъстващите на стадиона благодари на Шри Шри Рави Шанкар за поканата и за всичко, което прави в името на мира и хармонията между хората. Евродепутът ни акцентира върху необходимостта да бъде засилен междукултурния и междурелигиозен диалог „ защото когато хората не говорят, те не се разбират”. „Вярвам, че ако света се ръководеше от хора на културата,вярата и изкуството щеше да е много по-добър от настоящия, в който ни управляват други”, сподели Бинев, чиято покана да говори на фестивала не бе само като покана към политик, но като покана към архонт, чиято мисия е да работи в името на екуменизма и да подпомага интеррелигиозния диалог. „Бог, независимо как го наричаме, е усмивка и щастие, а не неуспех и страдание, затова пожелавам на всички щастие” каза Бинев и както и във всичките си интервюта дадени за световни медии завърши с думите „Бог да пази България!”. Бинев се присъедини и към 1000-те представителите на българската култура, които под звука на тъпани танцуваха право хоро на Олимпийския стадион. Световния културен фестивал бе разтърсън и от гласа на Елица Тодорова, която изпя „Вода” и поведе хорото, което бе с абсолютен синхрон със страхотния дъжд, който се лееше над стадиона .

Веднага след тържествения финал на Фестивала Бинев замина за Брюксел където по покана на посланиците на САЩ в ЕС, НАТО и Белгия, техни превъзходителства Уилям Кенард, Иво Далдър и Хауърд Гутман ще присъства на официалния коктейл по случай честването на Деня на независимостта на САЩ.

За Контакти:

Розалия Николова - 0886 336 223