Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
05 Юли 11, 21:57 / Автор: AMI Communications
Endesa ще намали въглеродните си емисии с около 1,3 милиона килограма
05.07.11 г. – HP помогна на Endesa, S.A. да намали значително разходите си за енергия и отделяните въглеродни емисии. През януари 2008 година HP и най-голямото испанско енергийно дружество Endesa сключиха петгодишен договор за аутсорсинг на печатни услуги (MPS). Той има за цел да оптимизира разходите за печат и да намали вредното влияние върху околната среда на Endesa чрез по-ефективното управление на устройствата за печат.
“Вече нямаме никакви притеснения относно поддръжката на нашите принтери и набавянето на консумативи. Сега това е включено в договора ни за аутсорсинг на печатни услуги с НР”, Виктор Руис Руис де Видя, мениджър „Глобални операции“, MicroIT

05.07.11 г. – HP помогна на Endesa, S.A. да намали значително разходите си за енергия и отделяните въглеродни емисии.

През януари 2008 година HP и най-голямото испанско енергийно дружество Endesa сключиха петгодишен договор за аутсорсинг на печатни услуги (MPS). Той има за цел да оптимизира разходите за печат и да намали вредното влияние върху околната среда на Endesa чрез по-ефективното управление на устройствата за печат.

Марко Таркиайнен, вицепрезидент продажби „Решения за управление на печатната среда” (MES) за Европа, Близкия Изток и Африка в НР посочва предимствата за Endesa от услугите на НР:

“При подписването на договора Endesa разполагаше с 4 000 принтера, скенера и факс машини в своите 280 обекта в Испания. След оценяването на печатната средна от гледна точка на еко влиянието броят на устройствата за печат е намален с 526. Това означава 19,4% по-малко устройства и 39% по-ниска консумация на електроенергия.

Обемът на отпечатаните страници също е намален драстично. Разходът на хартия е спаднал с 36%, което означава 132 234 кг. спестена хартия за една година. Благодарение на услугите за управление на печата на НР, Endesa успя да постигне 42% намаляване на разходите си, свързани с печата“.

Партньорство в името на околната среда
По време на процеса на проектиране на новата печатна среда на Endesa НР се е фокусирала върху опазването на околната среда. Затова компанията е заменила персоналните принтери с устройства за печат за големи екипи от хора и е увеличила общия брой на многофункционалните устройства (МФУ). Всички нови устройства са сертифицирани по програмите German Blue Angel и Energy Star.

Промените в печатната среда са довели до следните подобрения за Endesa:

- Намаляване на разходите за печат с 42%.
- През първите две години употребата на двустранен печат е нараснала от 4% до 35%, което е довело до намаляване на разхода на хартия с 36%.
- По-малкият брой отпечатани страници, благодарение на дигитализацията и възможностите за сканиране са спестили около 72 000 кг. хартия за една година. Казано по друг начин, ако всички спестени листове хартия през петте години на договора се подредят един върху друг, височината им ще е 2,5 пъти по-голяма от тази на най-високата сграда, построена от човека - Бурж Дубай.(1)
- През първата година от MPS договора са рециклирани 9 231 тонер касети с програмата HP Planet Partners.

Последният проект, който има за цел да постигне целите на Endesa за опазване на околната среда е въвеждането на решенията HP Access Control и Intelligent Print Management (IPM).

“Убедени сме, че въвеждането на HP IPM ще доведе до значителни ползи за околната среда и за дългосрочното намаляване на разходите. Това решение ще ни позволи да наложим правила за печат, които ще са от полза за цялата компания в дългосрочен план,” каза Виктор Руис Руис де Видя, мениджър „Глобални операции“ в MicroIT.

Днес HP управлява печатната среда в над 2 700 организации по целия свят, от които над 1 000 са от региона на EMEA. Компанията създава условия за всички тях да намалят разходите си за печат с 28%-45%.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, персонални компютри, софтуер, услуги и IT инфраструктури, обединени от облака и свързаността, което създава безпроблемно и сигурно преживяване в днешния свързан свят. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на
http://www.hp.com/bg.

За Endesa
Endesa, S.A. (Empresa Nacional de Electricidad) е най-голямото енергийно дружество в Испания. То снабдява с електричество над 10 милиона домакинства и има активи в добиването на природен газ и възобновяема енергия. Организацията има 17 000 служители, които работят в 280 локации в Испания.

(1) На базата на височината на сградата Бурж Дубай – 828 метра или 2 717 фута, като височината на 500 страници е равна на 5,5 см.

За Контакти: 

Мартин Маев, AMI Communications за HP IPG,
т: 02 989 51 15, м: 0885 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1556