Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
06 Юли 11, 21:36 / Автор: LG
LG и VIVACOM представят първите в света 3D смартфон с Tri-Dual архитектура и 3D таблет
София, 06.07.2011 г. – LG Optimus 3D P920 е първият 3D смартфон в света с Tri-Dual артхитектура, чийто дисплей позволява гледане на триизмерни изображения без очила.
София, 06.07.2011 г. – LG Optimus 3D P920 е първият 3D смартфон в света с Tri-Dual артхитектура, чийто дисплей позволява гледане на триизмерни изображения без очила. Иновативният смартфон с двуядрена технология от второ поколение и усъвършенствана Tri-Dual архитектура стъпва на българския пазар първо в магазините на VIVACOM. Апаратът ще се предлага на лизинг с месечна цена от 31,90 лв., с възможност за разсрочване на плащането за две години и в комбинация със смартфон-плана Net&Call Super Max.

LG Optimus 3D P920 предлага пълно 3D изживяване, което включва записване, възпроизвеждане и споделяне на 3D съдържание. Тri-Dual архитектурата - две ядра, два канала и двуканална памет, позволява по-добра производителност при работа с няколко приложения едновременно, сърфиране в интернет, гледане на филми или забавление с игри с динамични изображения (с по-висок frame rate). Този смартфон е и сериозна крачка в посока внедряването на 3D технологията във всекидневието на хората.

За първи път потребителите могат да гледат 3D съдържание без специални очила - навсякъде и по всяко време. Optimus 3D разполага и с бутон, който позволява бързото превключване от 2D към 3D режим, както и възможност за увеличаване и намаляване на 3D ефекта спрямо индивидуалните предпочитания.

“Tri-Dual архитектурата отваря път към един напълно нов свят, що се отнася до функционалността на смартфоните. Вярваме, че LG Optimus 3D ще предизвика голям интерес от страна на потребителите, които искат да се възползват от последните технологии и се интересуват от 3D – поредното голямо предизвикателство пред мобилните устройства”, каза Димитър Вълев, мениджър „Мобилни комуникации" в LG Electronics България.

LG Electronics и VIVACOM официално представиха и първия 3D таблет LG Optimus 3D, който също позволява създаване, възпроизвеждане и споделяне на 3D съдържание. Таблетът е с 8,9-инчов екран, разполага с вградени Wi-Fi и HDMI 1.4 порт и използва процесора на NVIDIA Tegra 2. VIVACOM стартира продажбата му едновременно с 3D телефона на лизингова цена от 55,90 лв. на месец с двугодишен договор с тарифните линии Traffic L, Traffic XL и Net&Call Super Max.

* * *
Висока производителност с уникалната Tri-Dual конфигурация
Tri-Dual архитектурата на LG осигурява много по-голяма 3D производителност от конкурентните решения. Други смартфони, включително и тези с двуядрени процесори и по-висока скорост, изпитват затруднения, когато се стигне до реална производителност. Това се дължи на неефективността на едноканалната конфигурация.

С двуканалната конфигурация трансферът на данни между двете ядра и двуканалната памет се осъществява едновременно, което допринася за чувствително по-бързата работа на смартфона. Така забавлението с игри, филми и 3D съдържание, както и работата с приложения, е доста по-бърза и плавна.

Пълно 3D изживяване: запис, възпроизвеждане и споделяне на 3D съдържание
LG Optimus 3D показва голям напредък и по отношение на практичността на 3D технологията. Потребителите могат да снимат и веднага да виждат съдържанието в 3D, без да използват специални очила.

Смартфонът на LG позволява на потребителите да уловят висококачествено 3D съдържание с 3D технология за стабилизиране на видеото и алгоритъм, който следи за разстоянието между двете камери и, ако се наложи, прави необходимите изчисления, за да намали трептенето по време на запис.

# # #

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация: www.lg.com

За VIVACOM
VIVACOM e търговската марка на БТК АД, водещият телекомуникационен оператор в България. Компанията предлага пълно телекомуникационно обслужване – фиксирана и мобилна телефония, високоскоростен интернет и пренос на данни. Конвергентните услуги, които VIVACOM предоставя на своите крайни потребители и корпоративни клиенти, са достъпни в повече от 1000 магазина на телекома и неговите дилъри в цялата страна. Повече информация за VIVACOM, нейните продукти и услуги можете да намерите на 123 и www.vivacom.bg.

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2095