Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

07 Юли 11, 21:08 / Автор: Symmetric Communication
Над 160 млади предприемачи кандидатстват за Награда EMPOWER 2011
Приемът на бизнес планове приключи, предстои оценяването им от авторитетно жури 07.07.2011 г.
Повече от 160 проекта на млади предприемачи кандидатстват в най-големия конкурс за бизнес планове в България – Награда EMPOWER, с награден фонд от 200 000 лв. В края на юни изтече срокът за подаване на документи в надпреварата, която за втора поредна година протече при много силен интерес.

Според регламента за 2011 г., най-добрите шест проекта ще получат начално финансиране - първа награда от 50 000 лева и още пет награди по 30 000 лева.

„Тенденция е в условията на икономическа криза предприемачите да стават все по-находчиви при реализирането на своите бизнес идеи. Това ми дава увереност, че и тази година кандидатите са предложили много интересни и стойностни проекти за стартиращ бизнес.“, сподели мениджърът на Награда EMPOWER Станислав Сираков. „Едно от предимствата на нашия конкурс е, че няма секторни ограничения при подаването на проекти. Така, ние позволяваме на младите хора да кандидатстват за финансиране с най-иновативните и най-близките до сърцето си идеи – два фактора, които дават гаранции за успех при реализирането на бизнеса“, допълни той.

Подадените бизнес планове преминават през няколко етапа на оценяване, като преди това се прави проверка на допустимостта на кандидатите и подадените документи. Проектите, които отговарят на Общите условия на конкурса ще бъдат оценявани от двама независими експерти според официалните критерии на Награда EMPOWER. Най-добрите 40 предложения ще преминат във втори кръг на конкурса, когато кандидатите ще представят лично своите идеи и планове за реализацията им. В края на октомври ще бъдат селектирани десетте финалисти, а окончателните победители ще бъдат обявени на официална церемония по награждаването в началото на ноември т. г.

Журито на конкурса е съставено от финансови и инвестиционни експерти, утвърдени предприемачи и бизнес лидери с дългогодишен опит в бизнес и инвестиционното управление.

Очаквайте скоро статистика за подадените проекти в конкурса Награда EMPOWER 2011.

За "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи"

Конкурсът "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи" е инициатива на Фондация "Empower United" (www.empower.bg) и е подкрепена от Американската агенция за международно развитие (ААМР) и Фондация "Америка за България". Програмата се осъществява със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Официални спонсори на Наградата EMPOWER са Луфтханза Техник София, AES (Ей И Ес), CMS Cameron McKenna, Софарма, Телерик, Американската Търговска Камара и М-Тел. Организационни партньори на конкурса са JobTiger, Центърът за предприемачество и управленско развитие (CEED), Международната студентска идентификационна карта (ISIC) и Българска Агенция за Инвестиции. Образователен партньор е Майкрософт България.

Програмата се организира с медийното партньорство на Нова телевизия, Dnevnik.bg, Радио1 и Investor.BG.

За Фондация Empower United

Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя е изключително успешен пример за реализиране на публично-частно партньорство и обединява съмишленици, фокусирани върху най-добрите световни практики и новаторски методи в развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация за младите хора в България.

Пълна информация за дейността и проектите на фондацията можете да откриете на www.empower.bg.

За допълнителна информация:

Станислав Сираков
Stanislav.sirakov@empower.bg
Фондация Empower United

За Контакти:

rtzvetkova@symmetric.bg
Symmetric Communication

Източник: http://www.symmetric.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1116