Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

12 Юли 11, 16:02 / Автор: LG Electronics
LG и HITACHI създават общо предприятие за осъществяване на водни екологични проекти
LG Electronics и Hitachi Plant Technologies сключиха споразумение за създаването на съвместно предприятие за пречистване на вода. Новата компания LG-Hitachi Water Solutions ще бъде с главен офис в Сеул и се очаква да се превърне в лидер на бързо развиващия се пазар за пречистване на вода.
Сеул, 11 юли 2011 година - LG Electronics и Hitachi Plant Technologies сключиха споразумение за създаването на съвместно предприятие за пречистване на вода. Новата компания LG-Hitachi Water Solutions ще бъде с главен офис в Сеул и се очаква да се превърне в лидер на бързо развиващия се пазар за пречистване на вода.

Очаква се LG-Hitachi Water Solutions да започне работа през октомври 2011 година. Основната дейност на компанията ще бъде свързана с комунално водоснабдяване, комунални системи за пречистване на канализационни води, индустриални системи за водоснабдяване, индустриални системи за пречистване на отпадъчни води, както и с рециклиране и повторната употреба на отпадъчни води на бизнес и държавно ниво. LG-Hitachi Water Solutions ще разчита на солидния си опит при осъществяването на водни проекти по отношение на проектиране, доставка и строителство (Engineering, procurement and construction - EPC), производството на предварително проектирани системи и управлението и поддръжката на вече изградени водни съоръжения.

Комбинацията от производствената и технологична мощ на LG с опита и силната програма за „проучвания и развитие“ в сферата на водната индустрия на Hitachi Plant Technologies ще осигури на новата компания силен старт както на корейския, така и световния пазар. LG ще притежава 51% от LG-Hitachi Water Solutions, а Hitachi Plant Technologies ще държи 49% от компанията. LG ще има правото да определи главния изпълнителен директор (CEO), а Hitachi Plant Technologies ще назначи главния директор „Операции“ (COO) на LG-Hitachi Water Solutions.
# # #


LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие.
 
За повече информация: www.lge.bg.

Източник: 
LG Electronics

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4649