Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
13 Юли 11, 21:32 / Автор: ФотоСинтезис
Фотографска изложба „Kitchen Stories from the Balkans”на Евгения Максимова във ФотоСинтезис Арт Център
Изложбата „Kitchen Stories from the Balkans” ще бъде показана от 14 до 26 юли във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, София, бул.Васил Левски 57. Откриване на изложбата: 14 юли ( четвъртък) от 18.30 часа.
Евгения е един от младите фотографи, намерили призванието си в областта на документалната фотография. Има награди от редица интернационални конкурси, сред които първа награда на престижния конкурс Prix de la Photographie Paris 2009, в най-тежката и масова категория "Обща" в конкуренция с над 2000 фотографи от 85 страни, втора награда на световния фотографски конкурс International Photography Awards;две самостоятелни изложби, както и участие в международни мастер класове по документална журналистика, като например в престижните: “See new perspektives” Master class на World Press Photo и фондация “Robert Bosh” през 2010 и NOOR – NIKON Master class in Documentary Photography на агенция NOOR през 2011.

Изложбата „Kitchen Stories from the Balkans” е последния й фотографски проект.

„Кухнята е не само душата на Балканския дом, тя е и точен огледален образ на съвременното Балканското общество. По безупречно точен начин, тя обрисува кръстопътното положение, в което се намират балканските страни и изразява силно осезаемото усещане за изгубена идентичност в региона - неизбежно наследство от 500-годишното турско робство и още почти 50 години на изолация и плен зад “желязната завеса”. Не стигат нито времето, нито парите (но също така липсва и дух) за „творческа” декорация в голяма част от Балканските домове. В много от тези домове времето сякаш е сякаш е спряло. „

След откриването ще може да присъствате на отворена дискусия с Евгения по темата „Документалната фотография и новите тенденции”. Дискусията ще се проведе от 19.00 до 21.00 в кафе-галерия ФотоСинтезис Арт център.

“Призванието си виждам като разказвач на истории. Идеята ми е да свържа различни социално-политически модели и тенденции, да проуча последствията за обществото и културата от тях, и да споделя опита си с онези, които се интересуват от него.

Въпреки, че творбите ми са далеч от фикцията и винаги се основават на реално съществуващи явления и събития, предпочитам да сe дистаницирам от чисто документалния подход и да дам по- голяма свобода на фантазията си. Това ми помага да се абстрахирам от необходимостта непрекъснато да събирам факти и доказателства и да се отдам на далеч по-значимото за мен –да изследвам човешката природа, човешкото самовъзприятие и процеса на самоидентификация на личността.”

Повече информация и фотографии за „Kitchen Stories from the Balkans” ще намерите на http://www.photosynthesis.bg/?article=221

За Контакти:

Светлана Харизанова

PhotoSynthesis

www.photosynthesis.bg

Mobile: + 359 887 970107
E-mail: sharizanova@photosynthesis.bg

Източник:
http://www.photosynthesis.bg/?article=221

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4577