Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
13 Юли 11, 21:35 / Автор: AMI Communications
Технологията и „меките“ умения са от еднаква важност за следващото поколение IT мениджъри
13.07.11 г. – HP „Решения за печат“ (IPG) започва кампания това лято, която има за цел да покаже новата роля и отговорности на IT мениджърите в средните и големите предприятия. Според нея новите технологии, като започнем от мобилния печат и стигнем до услугите в облака, поставят невиждан досега акцент върху „меките“ умения на IT мениджърите.
HP „Решения за печат“ започва лятна кампания, която показва стратегическата роля на IT мениджърите в средните и големите предприятия

13.07.11 г. – HP „Решения за печат“ (IPG) започва кампания това лято, която има за цел да покаже новата роля и отговорности на IT мениджърите в средните и големите предприятия. Според нея новите технологии, като започнем от мобилния печат и стигнем до услугите в облака, поставят невиждан досега акцент върху „меките“ умения на IT мениджърите.

Според кампанията напредъкът в тези технологични области напълно променя ролята на IT мениджърите. Техните отговорности се променят от работа основно по поддръжката „зад кулисите“ в офиса към работа с клиенти - изключително видима роля, определена от бизнес нуждите на организацията.

Винсънт Вандерпоел, вицепрезидент и генерален директор, „Лазерни принтери и решения за предприятията“ в IPG за региона на EMEA обяснява, че необходимите умения и целите, стоящи пред съвременните IT мениджъри са повече бизнес ориентирани от всякога. Според него това важи в най-голяма степен за средните и големите предприятия.

„Висшите мениджъри вече гледат на информационните технологии не само като на поддържаща функция за бизнеса, но и като средство за неговото развитие. Поради тази причина IT мениджърите все по-често са натоварени със задачата да дефинират и комуникират стратегическата визия на компанията“, каза той.

„Печатната среда не прави изключение от това правило. Отпечатаният документ е истинско средство за продуктивност за всеки бизнес. То ни помага да съберем мислите си, както и да поправим, споделим и представим информацията. Но, за да бъде наистина стратегически актив, печатната среда трябва да оказва влияние върху бизнеса и на оперативно ниво. Това също така означава, че трябва да се въведат и използват концепции като мобилност и облака“, добави Вандерпоел.

Освен изтъкването на подобренията в портфолиото на НР от лазерни принтери, които носят стратегически бизнес ползи, по време на лятната кампания НР ще осигури ресурси, насоки и инструменти, които да помогнат на IT мениджърите да се адаптират към новата си роля:

- Европейският обучител и експерт в подобряването на работните умения Алард де Йонг ще предложи насоки и практични съвети за това как IT мениджърите могат най-добре да позиционират себе си и да развият кариерата си в тази нова, стратегическа среда (www.allarddejong.com)
- Съвети за изграждане на „меки“ умения
- Последните подобрения в портфолиото на НР от лазерни принтери и как могат те да повлияят върху кариерата на IT мениджърите.

Ролята на главния директор по информационни технологии (CIO), става стратегическа с ePrint
HP ePrint1 позволява на бизнес потребителите да печатат по сигурен начин от всеки смартфон, без да е нужно да се намират физически пред компютър. Така персоналът разполага с нужната технология, за да работи по-бързо и като резултат да се развие в професионален план. Това съответно помага на главните директори по информационни технологии да използват облачния печат и да извлекат максимални ползи от неговата мобилност и продуктивност.

Според анализаторите от InfoTrends подобряването на мобилността се отразява директно върху продуктивността, което от своя страна позволява на главния директор по информационни технологии да взима по-стратегически решения както по-бързо, така и на базата на повече информация.2

Вандерпоел подчертава, че „Промяната в облачния печат не само позволява на главните директори по информационни технологии да улеснят печата навсякъде и по всяко време. HP ePrint също дава чудесна възможност на тази традиционно незабележима фигура да влезе в новата си бизнес роля и да се открои при въвеждането на стратегически иновации, които директно допринасят за постигането на крайния резултат в организацията.

„Портфолито от лазерни принтери на НР представлява истинска стратегическа инвестиция за организациите. То им помага да подобрят процеса на взимане на решения, да повишат своята оперативност като цяло и да намалят разходите за печат, както и вредното влияние върху околната среда“, завършва Вандерпоел.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, персонални компютри, софтуер, услуги и IT инфраструктури, обединени от облака и свързаността, което създава безпроблемно и сигурно преживяване в днешния свързан свят. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на
http://www.hp.com/bg.


(1) За организациите с мобилни служители, които се нуждаят от достъп до съдържание от своите смартфони, HP ePrint Enterprise подобрява продуктивността чрез мобилен достъп до печат, без данните да напускат сигурността на вътрешната мрежа. Само с един-единствен бутон „Print”, ePrint Enterprise дава директен контрол на мобилните служители, като им позволява бързо и лесно да печатат документи, снимки, имейли и други, при това с изключителна сигурност на данните. За да работи, HP ePrint Enterprise се нуждае от смартфон с имейл клиент и мрежови принтер. За да работи HP ePrint Enterprise се нуждае от устройство позволяващо интернет връзка и имейл клиент – BlackBerry с OS 4.5 или по-нова версия; iPhone 3G или по-ново поколение, работещ с iOS 4.2 или по-нова версия; устройство работещо с HP webOS 1.45 или 2.0; устройство работещо с OS Android 2.1 или по-нова версия. Софтуерът HP ePrint Enterprise и приложението HP ePrint работят с PCL5/6, PCL3 и PCL3GUI принтери (HP и на други производители). За BlackBerry е нужно използването на BlackBerry Enterprise Server (BES). HP ePrint Enterprise за HP webOS ще е налична от октомври 2011 година. За повече информация:www.hp.com/go/ePrintEnterprise.
(2) Източник: Info Trends: The Ultimate Guide to Web-to-Print Solutions, 2009

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP IPG,
т: 02 989 51 15, м: 0885 769 556, @: martin.maev@amic.bg

Източник:
www.hp.com/bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1134