Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
15 Юли 11, 23:38 / Автор: PRates Agency
Големите 4 на световния LED пазар на конференция у нас
SAMSUNG, NEON – EK, LEDLINK и SILAN обмениха опит с колегите си от България
На 14 юли 2011 г, в парк хотел „Москва” се проведе конференцията на тема „Новости в LED осветлението”. Организатори бяха NEON-EK, официален дистрибутор на CREE, SAMSUNG LED, LedLink-OPTICS, Silan Microelectronics, POLYTRONICS TECHNOLOGY CORPORATION и др, съвместно Българската асоциация за светодиодни технологии (БАСТ).

Специално за събитието дойдоха управителят на NEON-EK – Андрей Винокуров; David Su и Eric Cheng – представители на Silan Microelectronics, James Tsai и Weston Lee – представители на „LEDLINK - OPTICS“, както и мениджърът на SAMSUNG за Източна и Западна Европа - Thilo Mantke.

Атрактивните презентации цял ден държаха вниманието на гостите - представители на различни фирми и университети, пряко или косвено свързани със светодиодните технологии. Конференцията стартира с представяне на фирма NEON-EK, от дпл. инж. Пламен Петров - мениджър продажби, който запозна гостите и с POLYTRONICS TECHNOLOGY CORPORATION. Пламен Граматиков от ENCON Services запозна госите с условията за кандидатстване за кредитно финансиране по Европейски проекти.

Повреме на конференцията се постигнаха договорки между организаторите и SILAN за технически съпорт на членовете на БАСТ при разработването на захранващи и управляващи блокове от български фирми, базирани на интеграни схеми на SILAN. По идея на УС на БАСТ, се договориха преференциялни условия за прототипиране и подготовка за производство на вторични оптики, техническа помощ и достъп до техническата библиотека на една от най -голямите компании за производство на вторична оптика – LedLink-OPTICS. От SAMSUNG обещаха предоставянето на правата за всички разработки, базирани на новото поколение светодиоди на фирмата и дадоха картбланш на членовете на Българската асоциация за светодиодни технологии да поставят логото на SAMSUNG върху продуктите си. Така една от най-бързоразвиващите се и доказани компании на световния пазар застава зад нашите инженери.

Председателят на БАСТ – Атанас Панцерев, представи на гостите мисията и целите на асоциацията. Запозна ги с осъществените проекти, както и с предстоящите, такива. Обясни, че „БАСТ е създадена, за да защитава лицата и фирмите, които работят с LED технологиите, пред държавните институции” и призова присъстващите да се запознаят с условията за членство, в сайта на БАСТ www.bast.bg

Успешната конференция, бе помрачена от неприятен инцидент. Само за три минути от зала „Киев” на парк х-л „Москва” бяха задигнати три лаптопа. Оказа се, че това не е прецедент. Само преди два месеца по същия сценарий са били откраднати два. „След още два месеца, може би ще са четири!”, прогнозира Биляна Кънчева – PR на БАСТ и също потърпевша от случая.

Снимка:
Лява лампа – светодиодна 15W; дясна лямпа – обикновенна 100W крушка.

За Контакти:

Биляна Кънчева
PRates Agency Ltd
0888 86 80 86

Източник:
www.bast.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1373