Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
21 Юли 11, 23:41 / Автор: AMI Communications
LG започва масовото производство на 3D монитори, които работят без очила
LG Electronics представи първия в света 3D монитор без очила D2000, който използва технология за проследяване на погледа (eye-tracking). Чрез нея той поддържа оптимално качество на 3D картината спрямо различни ъгли на гледане, от които зрителят консумира съдържанието. 20-инчовият монитор е разработен като многофункционален дисплей за забавление, способен да възпроизвежда игри, филми и снимки по изключително реалистичен начин.
София, 21.07.11 г. – LG Electronics представи първия в света 3D монитор без очила D2000, който използва технология за проследяване на погледа (eye-tracking). Чрез нея той поддържа оптимално качество на 3D картината спрямо различни ъгли на гледане, от които зрителят консумира съдържанието. 20-инчовият монитор е разработен като многофункционален дисплей за забавление, способен да възпроизвежда игри, филми и снимки по изключително реалистичен начин.

„С пълна гама от 3D телевизори, лаптопи, проектори и смартфони, LG Electronics определено е лидер в индустрията по отношение на 3D продуктите.”, каза Си-хуан Парк, вицепрезидент на отдела за монитори в LG Home Entertainment Company. „Позицията на LG винаги е била, че 3D функцията трябва да работи без очила. Моделът D2000 е чисто и просто нашата визия за бъдещето.”

Триизмерният ефект, работещ без нуждата от каквито и да било очила на монитора D2000 се постига чрез автостереоскопичен 3D екран (parallax barrier) и технологията за проследяване на погледа. Комбинацията от тези две технологии в един продукт би трябвало да отвори едно изцяло ново поле за развитие на 3D дисплеите, които работят без очила.

Наличните 3D технологии, при които не е необходимо използването на специални очила, задължават зрителите да стоят на точно определено място и ъгъл спрямо дисплея. Именно тук е разликата между D2000 и останалите монитори от този вид. Той позволява на потребителите да се движат по-свободно и да гледат от повече позиции. Функцията за проследяване на погледа при D2000 работи чрез специална камера, която е вградена в екрана. Тя улавя движението на погледа на зрителя в реално време. Събраната информация се използва за определянето на точната позицията и ъгъла на гледане на човека спрямо монитора. Въз основа на позицията на зрителя се настройва и самата картина за оптимален 3D ефект.

Освен възможността за възпроизвеждане на създадено в 3D съдържание, мониторът предоставя възможност за конвертиране на 2D съдържание в 3D. Това добавя ново измерение към вече съществуващите филми и играенето на компютърни игри.

Доставките на D2000 започват в Корея от този месец, като очакванията са мониторът да бъде предложен и в други страни до края на годината.


# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:


Ина Пенкова, AMI Communications за LG,
т: 02 989 51 15, м: 0886 634 580 и @: ina.penkova (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.4432