Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
26 Юли 11, 21:07 / Автор: AMI Communications
LG пренася забавлението в нови измерения с усъвършенствания персонален 3D HDTV монитор, осигуряващ най-ярката картина
С модела, включващ Full HDTV, потребителите могат да се наслаждават на картина без трептене и да използват олекотените 3D очила - също както при CINEMA 3D телевизорите. DM50D е перфектна платформа за 3D игри и гледане на филми.
София, 26.07.11 г. - LG Electronics представи монитора от ново поколение DM50D. Той разполага с всички предимства на телевизорите CINEMA 3D, адаптирани съобразно особеностите на настолния компютър. С модела, включващ Full HDTV, потребителите могат да се наслаждават на картина без трептене и да използват олекотените 3D очила - също както при CINEMA 3D телевизорите. DM50D е перфектна платформа за 3D игри и гледане на филми.

„Потребителското проучване, което проведохме показа, че макар интересът към 3D мониторите да е висок, съществуват притеснения, свързани с тежките очила, възможността за възникване на евентуални здравословни проблеми и липсата на 3D съдържание,” каза Си-хуан Парк, вицепрезидент на отдела за монитори в LG Home Entertainment Company. „С технологията на CINEMA 3D моделът DM50D отговаря на всички тези притеснения, като дава възможност на потребителите да се потопят напълно в 3D атмосфера от най-високо качество и да играят игри на всеки монитор, който се предлага на пазара.”

Също както телевизорите CINEMA 3D, мониторът DM50D възпроизвежда картина без трептене, сертифицирана от европейските агенции за контрол на качеството Intertek и TÜV. Освен че помага за възпроизвеждането на идеално гладки 3D изображения, елиминирането на трептенето и преплитането на образите слага край на размазването на картината и главоболието, което може да възникне при гледането на традиционни 3D монитори.

DM50D осигурява максимална яркост на 3D изображенията – над два пъти по-голяма от тази на конвенционалните 3D монитори. Освен това очилата - които се предлагат и като клипсове за хората с коригиращи зрението очила – са изключително леки, нямат батерии и съответно не трябва да се зареждат. Това ги прави много удобни за носене при продължителна работа с компютър или филмови маратони. 3D очилата към DM50D са на достъпна цена и са съвместими с всички CINEMA 3D продукти. Моделът също така разполага с вградена функция за конвертиране на 2D съдържание в 3D, така че зрителите могат винаги да се наслаждават на висококачествено 3D забавление. Функцията за конвертиране работи, независимо от това дали мониторът е свързан към компютър или не и се включва автоматично при стартирането на игри. По този начин мониторът винаги осигурява несравнимо 3D забавление.

Освен това DM50D поддържа Full HD качество на картината благодарение на вградения DTV тунер, който поддържа MPEG4, DVBC, DVBT и други дигитални телевизионни сигнали. Съраунд звукът осигурява изключително пълно и истинско озвучаване, а благодарение на HDMI се осигурява връзка с 3D игрови конзоли, цифрови приемници (set-top boxes) и други. С USB Quick View HD Play може директно да се гледа видео съдържание и снимки чрез флаш памет, дори когато компютърът е изключен. Това спестява на потребителите времето, нужно за включване и изключване на компютъра.

Моделът DM50D вече е наличен на българския пазар на препоръчителна крайна клиентска цена 799 лева с ДДС.

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:


Ина Пенкова
AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0886 634 580
ina.penkova@amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0226