Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

27 Юли 11, 21:12 / Автор: Ardency Consulting
Atos обяви приходи от 2,5 милиарда евро за първото шестмесечие на 2011 г.
Компанията изпреварва заложения план за интеграцията на Siemens IT Solutions and Services и е оперативно готова да постигне синергия след сливането на двете компании.
София, 27 юли 2011 г. - Днес Atos, европейски и световен ИТ лидер, обяви финансовите си резултати за първото шестмесечие на 2011 г. Общите приходи на компанията са 2,5 милиарда евро. През първите шест месеца на 2011 г. в управляваните услуги приходите на компанията достигат 906 милиона евро, а при системната интеграция приходите са 874 милиона евро.

За отчетния период приходите при транзакционни високотехнологични услуги като разплащателни и електронни услуги достигат 524 милиона евро - увеличение от 3.3 процента, сравнено с първото полугодие на 2010 г. При консултантските услуги приходите на Atos са 91 милиона евро, а при аутсорсинга на бизнес процесите за медицински услуги приходите се увеличават до 81 милиона евро.

“През първото шестмесечие на 2011 г., въпреки че се бяхме концентрирали върху подготовката на интеграцията със Siemens IT Solutions and Services, ние успяхме да постигнем заложените финансови цели. Новата компания Atos вече е напълно готова да постигне синергия между двете компании и то по-рано от заложените срокове. Сега новият Atos, с богатите си клиентска база и портфолио, ще може да подобри конкуретноспособността си и да реализира още по-добро финансово представяне през 2011 г.,” сподели г-н Тиери Бретон, CEO и председател на Борда на акционерите на Atos.

Поръчките към Групата Atos през първата половина на 2011 г. са на обща стойност 2,5 милиарда евро. Съотношението на направени поръчки и сключени договори и приходи е 101 процента. При циклични дейности като консултантски услуги и системна интеграция съотношението на сключени договори и приходи е 103 процента. При постоянни бизнес услуги, като управлявани услуги, транзакционни високотехнологични услуги и аутсорсинг на бизнес процеси при медицински услуги съотношението е 99 процента. В края на първото шестмесечие на 2011 г., поръчките, които трябва да бъдат изпълнени, са на стойност 7,5 милиарда евро.

През 2011 г. Atos цели да постигне приходи от между 6.8 и 6.9 милиарда евро. Поставената цел за 2011 г. включва приходите на Atos за 12 месеца и приходите на Siemens IT Solutions and Services за 6 месеца.

От 4 юли 2011 г. Atos официално работи и на българския пазар в резултат от интеграцията със Siemens IT Solutions and Services България. Atos България e най-голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 специалисти.

###

Финансовите резултати през първото шестмесечие на 2011 г. са подложени само на ограничено разлеждане от одитори. Този документ включва твърдения насочени към бъдещето, които включват рискове и подлежат на промени в зависимост от очакваните ръст и приходи вбъдеще. Реалните събития и резултати могат да се различават от представените в този документ.

###

За Atos
Atos е международна компания за ИТ услуги с годишни приходи от 8.7 милиарда евро и 78 500 служители в 42 държави. Компанията е резултат от сливането на 1 юли 2011 г. на Atos Origin и Siemens IT Solutions and Services.

На своите клиенти по целия свят Atos доставя високотехнологични транзакционни услуги, консултиране, системна интеграция и управлявани услуги. Фокусът на компанията е върху бизнес технологиите, които са двигател на прогреса и помагат на организациите да създадат компании на бъдещето. Atos е световният ИТ партньор на Олимпийските игри и е включен в Paris Eurolist Market. Atos оперира под следните търговски марки: Atos, Atos Consulting, Atos Worldline и Atos WorldGrid.

За допълнителна информация: www.bg.atos.net

Източник:
www.ardencyconsulting.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1147