Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
28 Юли 11, 21:31 / Автор: AMI Communications
LG Optimus Black дебютира на българския пазар
София, 28.07.11 г. LG представи на българския пазар LG Optimus Black – първият смартфон в света, снабден с иновативния 4-инчов NOVA дисплей, който гарантира чувствително по-ярки цветове.
Стилният смартфон е първият в света, снабден с революционния NOVA дисплей

София, 28.07.11 г. LG представи на българския пазар LG Optimus Black – първият смартфон в света, снабден с иновативния 4-инчов NOVA дисплей, който гарантира чувствително по-ярки цветове.

След големия интерес към LG Optimus Black по време на международното изложение за потребителска електроника CES (Consumer Electronic Show) и Световния мобилен конгрес в Барселона тази година, смартфонът влиза в магазините на GLOBUL, GERMANOS, Multirama и Технополис.

„За потребителите на смартфони, които оценяват както стила, така и съдържанието, LG Optimus Black съчетава красота, отлично изпълнение и мобилност в едно смарт устройство,” каза Димитър Вълев, мениджър „Мобилни комуникации”, LG Electronics България. „LG Optimus Black е значимо допълнение към световното портфолио на Optimus и смятаме, че телефонът ще се превърне в един от най-популярните ни модели.”

LG Optimus Black е първият смартфон в света, който притежава нов тип дисплей с името NOVA. Технологията зад NOVA дисплея постига нива на яркост от 700 нита1, осигурявайки оптимална наситеност и яснота на изображенията. С по-високи нива на яркост, изключителна чистота на белите и наситеност на черните тонове, дисплеят NOVA осигурява оптимално качество на картината и прави сърфирането в мрежата по-приятно, дори и на открито. В същото време консумацията на енергия е намалена с до 50% при употреба в затворени помещения в сравнение с традиционните LCD дисплеи.

Дизайнът на смартфона акцентира върху изчистената форма и впечатлява с плавни линии и заоблени ръбове за по-добър захват. С дебелина 9,2 мм., моделът е един от най-тънките на пазара, при това с тегло само 109 грама.

LG Optimus Black е първият, който използва и технологията за директен бърз и висококачествен трансфер на данни между мобилни устройства Wi-Fi Direct, както и първата в света 2MP предна камера. Освен това допълнителният интерфейс Gesture UI на смартфона позволява приемане на обаждания, включване на камерата или пускане на музика с подаване на интуитивни команди чрез вдигане, разтърсване или накланянето на телефона.

LG Optimus Black разполага и с подобрени характеристики за лесен и бърз достъп до приложения, онлайн и мултимедийно съдържание. Интерфейсът Optimus UI 2.0 позволява на потребителите да работят директно със съобщенията си, имейлите и пропуснатите повиквания само с едно докосване, дори при заключен екран.

Характеристики на LG Optimus Black:

- 4-инчов (10,1 см ) Nova дисплей (700 нита1 яркост)
- Размери: 122 х 64 х 9,2 мм
- Тегло: 109 грама
- OMAP3 процесор на Texas Instruments с работна честота 1GHz
- Wi-Fi Direct™ функция
- 5MP задна камера / 2MP предна камера
- Gesture UI
- 2GB вградена памет и слот за Micro SD карта до 32GB
- Батерия 1,500 mAh

LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация:
www.lg.com

1 Нит: осветяване от един нит се равнява на една кандела (светлинен интензитет) на квадратен метър (cd/m2)

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, м: 0885 769 557 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5544