Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
01 Август 11, 15:20 / Автор: PR Agency Anettevents
Едноседмичен танго маратон под звездите в Калиакра през август
BLACK SEA TANGO MARATHON HOLIDAY 2011 KALIAKRIA, BULGARIA, AUGUST 1-8
Днес 1 август, на едно от най-вълшебните места на Северното Черноморие – Sea & Golf View Resort Kaliakria стартира второто издание на Black Sea Tango Marathon Holiday. Със специални настилки ще бъдат оборудвани две уникални открити тераси и един амфитеатър с изглед към морето, които ще се превърнат в сцена на незабравими емоции и изживявания под изящното и чувствено звучене на танго. В продължение на една седмица световноизвестни диджеи ще забавляват с парчета от автентични колекционерски аржентински танга до модерния електротанго ритъм. 

Сред специалните гости са Ди Джей-те: Christos Pater, Bärbel Rücker, Luca Lamberti, Stefanie Clausen /DJane/, Murat Elmadağlı, Ivajla Ivanova и Pino Dangiola.

В рамките на черноморското събитие са предвидени интересни семинари, подредени в четири теми с учители - едни от най-добрите танго училища в Европа. Допълнително са организирани и специални уроци по дамска техника, контактна импровизация и специален курс за танго ди джей. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в танго.

Освен танго под звездите в магичната атмосфера на Калиакрия, организаторите са подготвили още: следобедни милонги на плажа, партита на басейна, разходка с лодка, танго демонстрации и много други забавления, за да могат посетителите да загреят добре обувките си за 40 часовия танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който ще завърши събитието.

Танго маратонът е събитие, което събира тангероси от различни точки по света, обединени от страстта си към аржентинското танго. В последните години Маратоните се превърнаха в едно от най-актуалните събития в Европа и по целия свят, поради постоянно нарастващия брой на танцуващите танго.

Аржентинското танго преживява ренесанс в световен мащаб. В последните години това изкуство зае място на едно от най-актуалните занимания в Европа, Балканите, Азия и Америка.

Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на милонги, фестивали и маратони по цял свят, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца. На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви Аржентинското Танго за Културно Нематериално Богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.

С Black Sea Tango Marathon - Kaliakria 2010 България за първи път се превърна в част от Световната Танго Сцена. В първото издание гостуваха над 130 участници от 16 държави, сред които Швеция, Италия, Румъния, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Холандия, Англия и други.

Повече информация на уебсайт: http://www.blackseatango.com/

Учители:

Murat Elmadağlı & Vera Gogoleva
Колоритната двойка от Москва и Истанбул очарова с невероятното си усещане за музикалност и ескалираща енергия в изпълненията си. Двама зрелищни танцьори, които споделят страстта си към Аржентинско Танго, за да обединят динамиката в танца с отлично преподаване. Мурат вярва, че не съществува една унифицирана истина за Танго и като преподаватели, двамата с Вера помагат на всеки ученик да намери своята собствена истина в танца.
Мурат започва танго с първия си учител Четин Дженгиз, като става негов основен помощник за една година. След това работи с аржентински майстори, като Gustavo Naveirra, Chicho Mariano Frumboli, Sebastian Arce, Hulio Balmeceda, Havier Rodriguez, Еsteban Morreno, Ezequiel Farfaro, Roberto Herera и Damyan Rosenthal. След дълго пътуване до Буенос Айрес и задълбочено проучване на танго училищата там, заедно със своите колеги той основава "istanbulTANGO”, най-голямото танго училище в Турция. Мурат Елмадагли е шампион на Турската Танцова Федерация за 2009 г, категория Аржентинско Танго.
Вера Гоголева танцува през почти целия си живот. Тя прекарва близо 20 години в спортните танци, като започва да преподава едва на 16-годишна възраст.
В началото на 2000 г. тангото се появява в живота й. Този танц я променя много. Всяка година оттогава тя отива в Буенос Айрес и обменя опит с най-добрите учители, за да е перфектна и като танцьор и като преподавател. Сега тя гастролира по целия свят и посещава множество танго фестивали.

Carlos & Rosa Forte-Berg
Карлос и Роса възприемат себе си като артисти израснали в творческа и изобретателна среда, в която всеки танц е възможност да се създаде уникално и автентично произведение на изкуството.
Идвайки от две различни култури / Буенос Айрес и Австрия / те се срещат в Ню Йорк през 1999 и още в първия танц те се усещат като творчески тандем.
Двойката излъчва истинска страст към Танго. Те никога не използват заучени пози или движения, с които да впечатлят публиката, а истинско отдаване и хармония между двама души, които се движат като едно цяло, излъчвайки истинска любов един към друг.

Caterina Inglese & Pino Trozzola
Създатели на най-голямото Танго училище в Торино. Методиката на преподаване, която са създали се базира на три основни акцента: прегръдката / основно важна за комуникацията между партньорите в танца /, необходимата стойка за елегантния вид на танцьорите, интерпретацията на музиката – така, че всяко изтанцувано танго да е уникално.
В преподаването си те запознават всички с елементи от историята на Танго, етикета на милонга и ритуала на танца. Накрая на урока, любовта и отдадеността към Танго, която Пино и Катерина споделят, не остават никой да си тръгне безразличен.

Stefanie Clausen & Luca Lamberti
Стефани Клаузен танцува и преподава танго и от 1998 г в Tanzhaus NRW, Дюселдорф / Германия.
Още от дете тя се обучава в балет, джаз и модерни и фолклорни танци, участва в много танцови, театрални и музикални продукции. Усилено изучава оперно пеене и по време на обучението си в консерваторията в Дюселдорф, Германия тя започва да танцува танго и веднага се влюбва танца. На свободна практика тя работи до сега в музиката театрални постановки, но и в танго продукции, като танго учител и Танго DJ. Лука Ламберти е DJ и танцьор от 10 години. Гостувал е на милонги в Рим, Берлин, Лондон, Стокхолм и др. Специален гост на фестивали: TangoCamp Italy – Greece – Sweeden, Festival Gustavo e Giselle Palermo, SiciliaTangoFestival, Arealidades Stockholm, X-tango Festival Rome, Istanbul and Ankara Festival.

Информация и факти за Аржентинско Танго:
Аржентинското танго е вдъхновено от преобразуваща сила на свързване между двама души със съвършено различен път и съдба, и изследва дълбоко носталгията по отминалия живот, интимността в настоящето, и копнежа по бъдещето, които характеризират човешките взаимоотношения.
То учи на стремежа да бъдем себе си, преди да се научим да взаимодействаме с другите, което има огромен потенциал като трансформираща личността сила. В резултат на творческия процес се осъществява среща между това, което е вътре в нас и това, което е в партньора. Единствено аржентинското танго е носител на тази вълшебна и вдъхновяваща връзка, защото то е интуитивен, невербален език, с всички нюанси на говоримия език . Тези невербални разговори могат и се изразяват в пълната гама на човешкия опит от любов и омраза, изгаряща страст, любопитство, ирония, сдържаност и невъздържаност, скръб и радост до чувството за хумор и дори виц.
Аржентинското танго е детерминирано от ясното разграничение на „водещ” и „следващ”, зададено от взаимоотношенията и порядките на миналото. Този танц обхваща диапазона от тихия монолог на личните размисли и себецентрираност /самовглъбеност/, себесъзерцателност, до страстното разграничение на ролите мъж - жена и алхимичният диалог между тях.
На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви Аржентинското Танго за Културно Нематериално Богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.
В исторически план Танго е традиция, която се развива вече над 100 години в Европа и по целия свят и пленява със своя изискан стил и философия.
Танго обществото е една от най-големите и постоянно нарастващи общности обвързани с изкуство по света. Танго се танцува в над 50 държави по цял свят.

Организатор Tango&Pepper Studio:
TANGO & PEPPER Studio е създадено с цел да популяризира Аржентинското Танго и да създава нови възможности за развитие на това изкуство.
Студиото организира, както постоянни активности: милонги, практики, уроци и семинари, където хората намират място за комуникация чрез езика на танца, така и национални и международни Танго събития: фестивали, концерти, шоу-спектакли.

За повече информация: 

www.tangoandpepper.com
или Анета Недялкова, PR Agency Anettevents, anet@anettevents.com, mobile +359887989029

За Контакти: Anettevents Ltd.

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1145