Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

02 Август 11, 08:34 / Автор: http://smolyancup.site11.com/
Благотворителен футболен турнир в Смолян!
Благотворителен футболен турнир в Смолян!
http://smolyancup.site11.com

Понеделник срещу вторник, часовникът сочи 00:15. Остават само още 131 часа и 45 минутки до Голямото събитие...Благотворителния футболен турнир тази неделя, подобно на снежна топка по склона надолу, вече набира скорост и обем!

Все повече ритнитопковци и обикновени люде са твърдо решени да се „разведат” с мекото канапенце и дистанционното в неделния следобед, за да станат съпричастни към първото по рода си такова мероприятие в града! Да, да се вдигнат група граждани да организират спортно състезание на своя глава без да чакат Общината да се сети и при все, че имат да мислят най-напред как да напълнят хладилника вкъщи, си е един малък подвиг в днешно време! Думичката „подвиг” може и да звучи пресилено в ушите на някои скептици, но само добавяйки към нея „благотворителност” вече би трябвало да буди респект!

Ако в последните две седмици случайно сте били отвлечени от извънземни, сте извинени, че не сте чули новината, че в Града „в който друго освен да се влюбиш, няма какво да се случи” се организира футболен турнир с формат „2 в 1”! Не, не както при шампоаните „2 в 1”, а по-скоро „футболно турнирче с приятели и съперници плюс благотоврителност”! Достатъчно се изписа вече за идеята, за това къде и как ще бъдат оползотворени парите, затова нека хвърлим едно око върху кипящата трескава подготовка...

По първоначални данни вече около 15 отбора са изпратили заявки за участие, а още 10 пъти по толкова хора обещават да подкрепят събитието! Минути преди публикуването на материала, безвъзмездния труд на едно младо хакерче на име Виктор Лалев(за което му благодарим от все сърце и обещаваме да не пропускаме да го черпим по една халбичка всеки път като го срещнем), специално за Кампанията роди уникалния по скоростта си на създаване уеб сайт! Няма нужда изобщо да казвам, че съдбата на сайта, безспорно е, ...да надмине по дневна посещаемост всичките кликвания в YouTube на месец, и то взети заедно! Влизайте, регистрирайте се, събирайте пичовете от махалата и дори и да не можете да ритате с левия крак по-добре от Лео Меси, сте повече от добре дошли при нас! (http://smolyancup.site11.com)

Ентусиазмът из Съединените Смолянски Щати(Смолян, Чепеларе, Мадан, Рудозем....) се разпространява със скоростта на дребна шарка в детска градина и бързо задминава по рейтинг турските сериали по bTV и този на Дабъл Би! Медийни гиганти като „Родопи Сат” и „Фотон-К” вече се надпреварват кой да подпише договор за телевизионните права от следващия турнир през Септември. Техните колеги от SKY SPORTS също бяха обявили желанието си да изпратят ТВ екипи на мястото, но като разбраха за главозамайващите завои по остта Асеновград-Смолян и минираните полета покрай Пампорово, с тъга на лицето си бяха принудени да се откажат в последния момент и вместо това да излъчват някакво скучно дерби от Острова между скромните отборчета на МанСити и МанЮн!? От своя страна пишещите братя от „Отзвук”, „Родопи Вест” и „Родопски Вести” още отсега са оставили празни и резервирани заглавните си страници за понеделник, и от морето са привикали „на пожар” свойте най-остри „пера”! Другите местни радиостанции и интернет сайтове са командировали пък най-чаровните си репортерки с едничката цел, да измъкнат горещи интервюта от недостижимите футболни асове в града!

За футболното състезание в края на уикенда, с надеждата, че следващия Бербатов живее на някоя улица в Смолян, Мадан или Чепеларе, пристигат изтъкнатите ни футболни мениджъри Емил Данчев и Лъчезар Танев? Сър Алекс Фъргюсън дори, е изпратил най-добрите си скаути, да разузнаят таланта на момчетата наоколо, но ние много добре знаем, че никой младеж няма да се върже на лъжата да ходи първо в МанЮн преди да е вкусил от класиката на невероятната „А-окръжна”!

Зелена светлина за това необикновено събитие даде и Негово Величество г-жа Кметицата Дора Янкова, която освен да награждава ромски бебета близнаци, носещи умишлено двете й имена, явно е решила, че Кампанията ни има уникален характер и обеща прасенце или агне по избор за победителя! По думите на зам. управителя на града, „ако на мероприятието дойдат повече хора, отколкото са дупките по улиците, той лично щял да нареди те да бъдат запълнени още понеделник призори!”

Няма да се притеснявате за метереологичната обстановка в уречения ден! Всмогъщия Минчо Празников беше така добър да се консултира с услужливите метереологични служби от Западна Европа и след като коригира техните резултати спрямо астралната прогноза на Алена, вземайки впредвид положението на пръстена на Сатурн относно планетарния спътник на Венера, стигна до заключението, че времето ще е безоблачно, затова много Ви молим – не ходете на сено, а елате на стария стадион да ни подкрепите!

Да, няма да съжалявате наистина. Защото ако дойдете, ще сте станали част от първата в историята на града гражданска САМОИНИЦИАТИВА „Спорт плюс благотворителност”! Майки и баби, оставяйте килимите и прахосмукачките, грабвайте деца и внучета и заповядайте! Детето ви може и да не се обърка да поиска автограф по погрешка от някой смолянски батко, взет по погрешка за Гара Дембеле или Спас Делев, но пък ще потича на воля отстрани, ще поиграе с други връстници в клетката и ще си помечтае някой ден да играе и по-сериозен футбол от батковците. А тази мечта след време води и до подстъпите на „Олд Трафорд”, както неотдавна се разбра! Доволно позакръглените татковци и дядовци пък да зачеркнат от календара на задължителните неделни мероприятия „таблата” или визитацията на местната бирарийка и вместо за лимонадка с гроздовка, да вземат да дарят двата си лева от тея безсмислени начинания в СПЕЦИАЛНА КУТИЯ, която ще имаме ЗА ДАРЕНИЯ! Всеки, който не е склонен да пусне в „касичката” 50 стотинки за децата-сираци, е добре дошъл …да си стои в затурмените кафенета! Скучно на стадиона да ви е, няма как, защото и малко гюрултийка сме предвидили! Не, няма да викаме фолк-дивите от ПАЙНЕР да пеят за каузата, нито пък AC/DC ще развалят спокойствието и тишината наоколо! Просто от прашния таван сме изтупали два „wev-“а, набори на късното ТКЗС, и мислим да ви веслим с приятна музика и малко мухабет! На републиканските турнири на „Каменица” и „Ариана” вместо да се сервира безплатна бира в духа на комерсиалния феър-плей, караха хорaта да си я купуват, но ние не сме алчни като тях и затова сме осигурили безплатна вода в неограничено количество бачонки от Станевска махала! Ако двете молекули водород и едната кислород не са Ви по вкуса, сте добре дошли да си донесете в багажника колкото си искате стекчета пиво! Няма защо да с лъжем, че ще минем и без слънчоглед! Семките са неотлъчен помощник на всеки зрител по трибуните, но само, моля Ви, имайте предвид, че вместо да платим на чистачка да смете всичките семки и бутилки след Вас, предпочитаме тези пари да ги дадем направо за благотворителната кауза!

...С което изречение, идва и край на веселата част! Иситната е, че всички ние живеем в беден регион. Нямаме достатчъно пари да си запушим дупките по уличната мрежа, асфалта е на изчезване, новите работодатели с обещанията за нови работни места са повече на устата на политиците и по-малко във въображението на отрудения родопчанин. Ние, родопчаните, сме бедно откъм доходи балканско племе, но богати по душа и това е всичко, което трябва да има значение в тези кризисни времена! Затова и ние, ентусиазираните ритнитопковци от града, вещо подпомогнати от въодушевлението и протегнатата ръка на всички останали хора, най-чистосърдечно решихме да поставим началото на едно събитие, което да става традиция всяка първа неделя на месеца. Чрез половината входна такса от всеки отбор ще подсигуряваме наградния фонд, а другата половина ще заделяме и на всеки три месеца ще даряваме под формата на предметна помощ(а не пари, безследно изчезнали в дъното на нечий джоб) за някоя благотворителна кауза, която всички ние заедно ще определяме! Би могло да бъде за дом за сираци от областта, за кувьози за местната болница, за каквото ни е по душа и нужда! По-важното е, че след като праха от състезанието се изтръска, коментарите направени и победителя, заедно с всички други съперници се насочи към най-близката механа, ние всички заедно ще отворим КУТИЯТА ЗА ДАРЕНИЯ и искрено ще се зарадваме на всяка стотинка вътре! „Капка по капка, вир става! Вир по вир – язовир!” И така всяка първа неделя на месеца!

Ние може и да не успеем да въдворим световен мир, нито пък да преборим глада в страните от Третия свят или политическите празнословия, но пък се борим за една малка и проста кауза – да направим някому добро! И така, кауза по кауза, несъзнателно ще постигнем ефекта на доминото, ще нахраним едно дете, ще облечем едно сираче и ще си заслужим спокойния сън нощем!

Мили хора, елате на стадиона в неделя! Вашето присъствие ще има равностойност на нови приятелства, по-малко калории и най-вече – на дрехи и обувки за хората, които нямат възможност като вас да се вдигнат от хубавата си къща и да дойдат със семействата си на стадиона!
КОГАТО ЕДИН ЧОВЕК МЕЧТАЕ, ТОВА Е ПРОСТО МЕЧТА. А КОГАТО КЪМ НЕГО СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ ГРУПА ОТ ХОРА, ТОВА Е ВЕЧЕ ПРАВЕНЕ НА ИСТОРИЯ! 

P.S. За запитвания, молби, похвали или хули, 24 часа в денонощието, моля, не се колебайте да се обърнете към Организационния комитет в състав:

Антоан Шотаров(0887 656 443 / 0877 667 775)
Младен Кадиев(0877 426 965)
Димитър Овчаров(0878 575 884)
Божидар Шуманов(0879 486 430)
Събин Кехайов(0878 788 545)
Васил Русинов(0878 407 285)

Източник: http://smolyancup.site11.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6733