Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
04 Август 11, 08:14 / Автор: Интер Експо Център - София
Международна образователна среща в София
От 11 до 13 октомври 2011 година под патронажа на комисаря по образованието към Европейския съюз г-жа Андрула Василиу и министъра на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов и с подкрепата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова ще се проведе образователният форум Didacta International.
От 11 до 13 октомври 2011 година под патронажа на комисаря по образованието към Европейския съюз г-жа Андрула Василиу и министъра на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов и с подкрепата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова ще се проведе образователният форум Didacta International. Във фокуса на събитието са актуални теми и предложения от областите: ранно предучилищно, училищно и висше образование, обучение, както и следдипломна квалификация и консултиране.

Нови възможности и перспективи

В днешно време темата за образованието е един от фундаментите на общественото и икономическото развитие, чието значение нараства все повече. В страните от Източна и Югоизточна Европа също се работи усилено по подобряването на образователните системи.

България, която все още е сред младите страни-членки на ЕС, има нужда от наваксване в сферата на образованието. Според изследване на PISA (Programme for International Student Assessment) от 2009 година българските ученици се намират много под средното ниво, според стандартите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в знанията си по математика и природни науки, както и в уменията си за четене. Тази статистика трябва да се промени. През 2007 година, когато България става пълноправен член на ЕС, страната дава за образование 4,1 процент от БВП. Една година по-късно процентите са 4,6. Страната ни работи усилено в посока повишаване на качеството на образование и връщането си към утвърдения през десетилетията авторитет на силен образователен център. Съседните на България страни като Румъния, Сърбия и Македония също получават подкрепа от ЕС с цел подобряване на предучилищното, училищното и висшето си образование.

Тематичният акцент на събитието пада върху конферентната програма, в която участие ще вземат известни международни лектори. На изложението фирми изложители от много страни ще представят на публиката своите предложения за ранно предучилищно, училищно и висше образование, обучение, както и следдипломна квалификация и консултиране.

Didacta International в София се организира по примера на изложението за образование Didacta в Германия, което се провежда успешно от години в отделни немски градове. Партньорството със Съюз Didacta, една организация с богат опит и идеи, е предпоставка за успешното провеждане на Didacta International в София.

Пълна информация за Didacta International ще намерите на адрес:

www.didacta-sofia.com
www.iec.bg

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6286