Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
09 Август 11, 21:50 / Автор: AMI Communications
Телевизор от серията LG Cinema 3D получава сертификат за Full HD 3D картина
София, 09.08.11 г. - LG Electronics обяви, че CINEMA 3D телевизор (47LW570S-ZD) е получил сертификат за Full HD картина в 3D режим от VDE – една от най-големите технологични и научни международни асоциации в Европа.
Серията телевизори LG CINEMA 3D продължава да увеличава пазарния си дял и все повече потребители осъзнават ползите от пасивната 3D технология

София, 09.08.11 г. - LG Electronics обяви, че CINEMA 3D телевизор (47LW570S-ZD) е получил сертификат за Full HD картина в 3D режим от VDE – една от най-големите технологични и научни международни асоциации в Европа.

“Този сертификат е поредно и категорично доказателство за това, че телевизорите от серията CINEMA 3D на LG, които осигуряват най-приятното 3D изживяване, мога да възпроизвеждат 3D картина във Full HD резолюция,” каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company. ”Щастливи сме, че успяхме да разсеем всички съмнения в това отношение.”

С пускането на пазара на гамата Cinema 3D бе повдигнат въпросът дали телевизорите, които са част от нея в действителност могат да възпроизвеждат 3D съдържание във Full HD формат. Като под Full HD се разбира хоризонталната картина, която съдържа 1 080 линии на резолюция. Технологията Film Patterned Retarder (FPR) на LG, използвана при телевизорите CINEMA 3D създава усещането за 3D дълбочина, като осигурява два образа всеки с по 540 линии, по един за всяко око, които след това се комбинират посредством очилата и създават един цялостен образ с 1080p. Признанието от страна на VDE дава най-категоричното потвърждение към днешна дата за качеството на технологията FPR.

Серията телевизори CINEMA 3D вече получи подкрепа и от няколко други институции и агенции. Китайска търговска камара по електроника постанови, че и вертикалната, и хоризонталната резолюция на телевизорите LG CINEMA 3D отговарят на телевизионния стандарт за 1080p, като това дава правото на LG да използва логото Full HD в Китай. TÜV and Intertek, две утвърдени европейските агенции за контрол на качеството, отличиха телевизорите CINEMA 3D на LG със сертификат за картина без трептене, като по този начин официално затвърдиха високото качество на 3D картината на LG.

Водещо американско потребителско списание наскоро обяви телевизор от серията CINEMA 3D за най-добрия 3D телевизор на американския пазар. Материалът отбелязва категоричните предимства, свързани с широкия ъгъл на гледане, удобните и леки 3D очила и яркостта на картината, които осигурява телевизорът.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, м: 0885 769 556, @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2377