Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Екология

Вземи в gLOG
11 Август 11, 21:53 / Автор: AMI Communications
LG се ангажира активно с програми за опазване на околната среда
София, 11.08.11 г. – LG Electronics повишава своята ангажираност към „зеленото управление”, като създава условия на своите бизнес подразделения и филиали да бъдат по-отговорни по отношение на целия жизнен цикъл на продуктите, от етапа на производство до тяхното бракуване и рециклиране.
Еко програмите целят да подобрят рециклирането на продуктите, управлението на опасни вещества и да намалят вредното влияние върху околната среда

София, 11.08.11 г. – LG Electronics повишава своята ангажираност към „зеленото управление”, като създава условия на своите бизнес подразделения и филиали да бъдат по-отговорни по отношение на целия жизнен цикъл на продуктите, от етапа на производство до тяхното бракуване и рециклиране.

От началото на месец август LG е част от Basel Action Network (BAN) - неправителствена организация, базирана в Сиатъл, САЩ, имаща за цел да контролира търговията с токсични продукти и да се бори против замърсяването на околната среда. LG и BAN искат заедно да участват и да развият e-Stewards Global Enterprise – световна програма за съхранението и рециклирането на излезлите от употреба електрически и електронни продукти. BAN е най-популярната неправителствена организация в Северна Америка. Нейната дейност е свързана с проверка и контрол на компаниите за съхранение и изхвърляне на отпадъци, развитие на програми за управление токсини и извършване на наблюдение на опасни продукти.

LG и BAN ще работят съвместно, за да разширят обхвата на e-Steward Enterprise, която BAN е ограничила в рамките на Северна Америка и няколко други региона. Целта на споразумението е да се осигури по-добра защита на околната среда. Двете организации ще съчетаят експертното знание на LG по отношение процесите на развитие на нови технологии и уникалните възможности за управление на проекти за опазване на околната среда на BAN. Мрежата на BAN, която вече обхваща целия свят, ще осигури списъци със сертифицирани от нея компании, с които LG може да работи. Така ще се ограничи функционирането на незаконните отпадъчни депа и износа на вредни отпадъци към слабо развитите държави.

По-рано тази година LG беше основният корпоративен партньор на програмата за обществено развитие Great American Cleanup, организирана от Keep America Beautiful – най-голямата американска доброволческа организация за обществена дейност и обучение. С помощта на милиони участници бяха събрани приблизително 1,5 милиона тона използвана електроника.

Според последния отчет за околната среда на LG, публикуван на 21 юли 2010 година, в световен мащаб са събрани почти 200 000 тона използвани електронни и електрически продукти. Това число показва увеличение от 19% спрямо миналата година. LG си сътрудничи с корейския град Улсан, основен индустриален и производствен център в Корея, с цел събирането на употребявани електронни части, безплатно. През първата половина на 2011 година LG събра 279 тона електронни продукти в Улсан, които включват 2 240 хладилника 115 перални и 3 545 мобилни телефона, както и други продукти.

Компанията стана първата в Корея, подписала споразумение с местната власт. В конкретния случай град Улсан е отговорен за безплатното събиране на използваните електронни продукти, а LG е натоварена със задачата да ги преработи, използвайки процеси, които не вредят на околната среда. Това споразумение е малка, но значима част от цялостния план на LG за подобряване възможностите на компанията за рециклиране и управление на опасни вещества.

„Смятаме, че през 21-ви век мултинационални компании като LG трябва да поемат по-голяма отговорност и да са по-активни в действията си, свързани с опазването на околната среда. Този ангажимент не се отнася само до рециклирането. Става въпрос за промени в производствения процес като цяло – от изработката на продуктите в завода до извеждането им от употреба,” каза Йонг-Мин Шин, вицепрезидент на екипа за екологична стратегия на LG. „LG осъзнава този ангажимент и това колко значим е той за нашите клиенти, и компанията полага огромни усилия, за да се превърне в световен лидер в това отношение.”

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, м: 0885 769 556, @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1332