Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
11 Август 11, 23:59 / Автор: Телерик
Безплатната онлайн книга по програмиране „Въведение в програмирането със C#“ е вече факт
Oфициално излезе безплатната книга “Въведение в програмирането със C#”. Тя обхваща фундаменталните основи на компютърното програмиране и разработката на компютърен софтуер, които не са се променили съществено през последните 15 години, и ги поднася в една съвременна форма, чрез средствата на езика C# и .NET платформата.
Дългоочакваната безплатна книга „Въведение в програмирането със C#” вече може да бъде намерена онлайн, като позволява безплатно четене и сваляне на съдържанието. Книгата предоставя най-фундаменталните познания, необходими за всеки един бъдещ разработчик на софтуер, независимо от избора му на език за програмиране.

„Въведение в програмирането със C#” е насочена главно към начинаещите програмисти, които правят своите първи стъпки в сферата на информационните технологии и предлага редица примери и практически задачи за упражнения. Книгата използва езика C#, но получените знания и умения с лекота могат да бъдат приложени при програмиране на всеки един съвременен език, тъй като читателите се запознават в детайли с основните принципи и концепции в разработката на софтуер и развиват своето алгоритмично мислене, качества, задължителни за всеки един добър програмист.

Учебното съдържание е разработено от авторитетен авторски колектив, доказали се софтуерни специалисти, под ръководството на Светлин Наков и Веселин Колев. Книгата предлага солидни софтуерни теоретични знания и практически съвети, изложени последователно в книгата и с постоянно нарастваща сложност. Част от темите, детайлно разгледани в книгата са: дефиниране и използване на променливи, цикли, масиви, методи, рекурсия, както и по-сложни концепции като: структури от данни, ООП, качествен програмен код и разрешаване на реални проблеми от света на програмирането и разработката на софтуер.

Към книгата “Въведение в програмирането със C#” можете да намерите онлайн видеоуроци, които са достъпни напълно безплатно и обхващат почти цялото съдържание на книгата. В допълнение към учебника са разработени и безплатни лекции (PowerPoint презентации) и демонстрации (примерен код на C# с проекти на Visual Studio), предназначени за учители и лектори, които преподават основи на програмирането с езика C#.

„Свидетел съм на това какви усилия са положени за написването на книгата и съм щастлив, че този огромен заряд и желание да се създаде една по-различна книга, наистина се е материализирало в много качествено съдържание. Силно се надявам, че тази книга ще бъде полезна за читателите и че ще им даде една добра основа, на която да стъпят, основа, която да ги запали към професио¬нално развитие в областта на програмирането и която ще им помогне да направят един по-безболезнен и качествен старт.“, разказва Васил Терзиев - един от основателите и изпълнителен директор на Телерик АД. Софтуерната компания Телерик спонсорира създаването на книгата и провежда мащабни безплатни обучения за програмисти в България с инициатива "Telerik Academy".
Безплатната книга по програмиране може да бъде изтеглена в PDF версия или да се чете директно онлайн от нейния сайт: http://introprogramming.info/intro-csharp-book/read-online/.

Telerik Academy
Академията за софтуерни инженери предлага безплатно практическо обучение по програмиране и софтуерни технологии за млади хора, мотивирани да станат качествени .NET инженери.
Академията подготвя бъдещите софтуерни разработчици за сложността, разнообразието и динамиката на днешната ИТ действителност, като за целта всички курсисти се обучават да работят с най-актуалните софтуерни технологии на Майкрософт и черпят знания и опит от доказали се в областта на програмирането лектори и разработчици на софтуер.

Повече информация за Академията на Телерик: http://academy.telerik.com.

Телерик

Телерик е водеща технологична компания, предлагаща цялостни решения за разработване и автоматизирано тестване на софтуерни приложения, компоненти за изграждане на качествени .NET приложения, управление на проекти според съвременните agile методологии, бизнес репортинг и управление на уеб съдържание, разработени върху най-новите платформи и технологии на Microsoft.

Повече информация за Телерик: http://www.telerik.com/company.aspx.

За Контакти:Ина Добрилова
Ina.Dobrilova@telerik.com
http://academy.telerik.com

Източник:
http://www.introprogramming.info/intro-csharp-book/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6435