Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Медии

11 Август 11, 13:18 / Автор: MediaPro Entertainment
Тази неделя всеки ще може да се почувства като треньор в най-гледаното музикално шоу на България
MediaPro Entertainment реализира продукционното обслужване на „Гласът на България” и дава уникален шанс на всички посетители на фестивала „София диша” да заемат мястото на Миро
Тази неделя, 14-ти август, 2011 г. от 16:00 до 21:00 часа, на кръстовището на улиците „Шишман” и „Гурко” в рамките на фестивала „София диша”, MediaPro Entertainment, която осигурява цялостното продукционно обслужване на най-успешното лятно шоу у нас, ще даде възможност на всички, решили да се насладят на магията на телевизионното и кино изкуство, да станат част от историята на „Гласът на България”. В специално създаден за целта сет компанията ще направи достъпен уникалния акцент в декора на предаването – стола на един от треньорите-Миро. Всеки, който желае, ще може да разгледа стола, да седне на него и да си направи снимка. 

Столовете на менторите са изключителен акцент и задължителен елемент в цялостната сценография на предаването. Те са програмирани чрез специално създаден за шоуто софтуер, който им позволява да „реагират” в съответни моменти от изпълнението на участниците, не само механично, но и светлинно и звуково. Интересен акцент в предаването от етапа на вокалните двубои са вградените в столовете видео монитори, които дават възможност на треньорите да бъдат съпричастни с това, което вижда зрителят. 

Продукционната реализация на „Гласът на България” е своебразен рекорд за MediaPro Entertainment в сравнение с всички музикални формати у нас до момента. Ако за осъществяването на подобен формат досега се изискваха между 4 и 6 месеца, то екипът на MediaPro Entertainment успя да подготви и реализира сценографията, осветлението и цялостната техническа обезпеченост на „Гласът на България” за два пъти по-кратко време като достави на зрителите изключително качество на изображението и звука. В партньорство с продуцента на предаването bTV и изпълнителния продуцент „Седем осми”, предаването вече навлезе успешно във втория си сценарен етап – вокалните двубои, които се провеждат на уникална сцена, подобна на боксов ринг.

За целите на шоуто бе изградена и оборудвана самостоятелна апаратна с пулт с 10 камерни канала и зала 2 на НДК бе преобразена в музикална сцена на европейско ниво. Сценографски и драматургично форматът се развива във възходяща посока и в следващите етапи зрителите на „Гласът на България” ще станат свидетели на още по-богато светлинно шоу , както и на непопулярни в България операторски похвати, за реализацията на които ще бъде конструиран свеоебразен лифт над сцената. 

Екипът на MediaPro Entertainment в „Гласът на България” се състои от над 60 души-видеооператори, монтажисти и звукорежисьори, лайт дизайнери, декоратори, инженери, техници, организатори и асистенти. Те подготвиха и уникалния back stage, обслужван от 4 риалити екипа, които улавят първите реакции на участниците и близките им. 

Най-интересното и уникално от продукционна гледна точка предстои в последния и най-зрелищен етап от „Гласът на България”: за концертите на живо, специални камери ще бъдат монтирани в самия декор, като ще дават възможност за изключително необичайни гледни точки.

Бележки до редакторите:

MediaPro Entertainment е водеща продуцентска компания в Централна и Източна Европа и през 2009 г. е придобита от Central European Media Enterprises (CME), настоящ собственик и на bTV Media Group.
MediaPro Entertainment е основен производител на местните филми, сериали и забавни програми за водещите телевизионни станции на CME в Централна и Източна Европа, както и на едни от най-успешните локални кино проекти. Продукцията й се основава на богат архив от сценарии и формати и на множеството талантливи писатели и режисьори, които произвеждат нови продукции, подходящи за местния пазар.
MediaPro Entertainment стъпва на българския пазар в края на 2010 г. Само за няколко месеца компанията успява да присъедини екип от над 150 човека, който работи по редица локални и интернационални проекти.
Екипът на компанията има над 10 годишен опит в реализирането и продукционното осигуряване на телевизионни предавания. Днес той продължава да развива дейността си и със заснемането на рекламни и музикални клипове, продуцирането на концерти и събития и менажирането на таланти.
За реализацията на авторски проекти на междунaродния пазар се грижи MediaPro Distribution, неизменна част от MediaPro Entertainment, която заема място на водеща разпространителска компания в Източна Европа.

Central European Media Enterprises: CME е водещата вертикално интегрирана медийна компания в Централна и Източна Европа. Тя е основана от Роналд Лаудер през 1994 г. и заедно с местните си партньори управлява TV Nova, Nova Sport, Nova Cinema и MTV в Чешката република, PRO TV, PRO TV International, ACASA, PRO CINEMA, Sport.ro и MTV Romania в Румъния, TV Markiza, Nova Sport, Television Doma и MTV в Словакия, POP TV, Kanal A и TV Pika в Словения, NOVA TV в Хърватия и bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, RING.BG, bTV Radio Group и bTV Web, както и международната продуцентска компания - MediaPro Entertainment.

За повече информация: 


MediaPro Entertainment
Стела Ерера; stella.erera@mpe.bg;
Tel: 02 44 56 222
M: +359 888 2000 23; +359 889 23 18 50; 

Източник:
MediaPro Entertainment

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5194