Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
23 Август 11, 16:24 / Автор: PRoWay Communications Agency
Изложба на открито представя стенописите на Захарий Зограф в атонската Велика Лавра
ОББ и Американска фондация за България официално откриха изложбата „Изобрази ся рукою Захария... 1852“, която представя стенописите, дело на Захарий Зограф в откритата галерия на главната църква на атонската Велика Лавра „Свети Атанасий.
 
ОББ и Американска фондация за България официално откриха изложбата „Изобрази ся рукою Захария... 1852“, която представя стенописите, дело на Захарий Зограф в откритата галерия на главната църква на атонската Велика Лавра „Свети Атанасий. Фотографиите са дело на Мариан Томов и Мартин Митов, заснели стенописите през 2010 година.

„Майсторската му четка изобразява в Света Гора теми, които третират праведния живот, греха и неговото изкупление, Апокалипсиса и Страшния съд – религиозни моменти, които подготвят богомолците за святото!”, разказва за възрожденския живописец доц. д-р Елена Генова от Институт за изследване на изкуствата към БАН, консултант на изложбата.

Заместник-министърът на културата Тодор Чобанов изказа благодарността си към ОББ, която „подпомага културата и често посочва значими места и събития от българската история“, докосващи се отблизо с духа на българския народ.

Изложбата „Изобрази ся рукою Захария... 1852“ ще бъде открита за посетители на Пешеходен мост до НДК от 23 до 28 август 2011 г. Тя се осъществява със съдействието на ОББ, „Американска фондация за България“, списание „Осем” и е част от съпътстващата програма на XXII Международен конгрес за византийски изследвания, на който ОББ е спонсор.

На откриването присъстваха:

  • Людмил Каравасилев, Мениджър „Връзки с обществеността и спонсорство”, ОББ
  • доц. д-р Елена Генова, Институт за изследване на изкуствата, БАН
  • Мариан Томов, фотограф
  • Мартин Митов, фотограф
  • Тодор Чобанов, зам. министър на културата

Диана Чобанова
PRoWay Communications Agency

Mob: + 359 (879) 931 336

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4469