Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
23 Август 11, 21:50 / Автор: AMI Communications
Телевизори на LG станаха първите в Европа, получили еко отличие за ниско ниво на въглеродни емисии
Cinema 3D телевизорите 47LW5500-ZE и 47LW550T-ZE станаха първите в Европа, получили отличието „Ниски въглеродни емисии“ (Carbon Reduction Label) – програма, която определя ниските нива на въглеродните емисии.
София, 23.08.11 г. – Cinema 3D телевизорите 47LW5500-ZE и 47LW550T-ZE станаха първите в Европа, получили отличието „Ниски въглеродни емисии“ (Carbon Reduction Label) – програма, която определя ниските нива на въглеродните емисии. Програмата се управлява от Carbon Trust – неправителствена организация, основана през 2001 година с подкрепата на правителството на Великобритания.

“Този сертификат бележи значителен напредък за нас по отношение на имиджа ни в Европа като организация, която се грижи за опазването на околната среда,” каза Ил-геум Куон, ръководител на лабораторията на LG за изследване и развитие на LCD телевизори. „Европа е най-големият пазар на телевизори в света и е изключително важно, че компанията успя да покаже на своите потребители ангажираността си при разработването на продукти с изключително качество, като използва отговорно суровините и управлява производствения процес.”

Отличието за намалено ниво на въглеродните емисии е признание за усилията на LG в посока намаляване на парниковите газове. То също така е доказателство за усилията на компанията по посока намаляване на отделяното количество карбон във всички етапи от живота на продукта – от производството до разпространението и употребата му. Признанието също така отразява променените приоритети на клиентите на LG – както в Европа, така и в останалите части на света – които обръщат все по-голямо внимание на щадящото околната среда производство.

Промените в климата и околната среда оказват все по-голямо влияние при вземането на решение за покупка от клиентите и затова еко продуктите имат значително конкурентно предимство. LG се фокусира върху намалената консумация на електроенергия на телевизорите си, като същевременно следи своите вериги за снабдяване и дистрибуция и начина, по който закупува различните елементи. LG ще продължи да съдейства на своите доставчици да използват материали, които не вредят на околната среда и да държи на енергийната ефективност при производствените процеси.

Благодарение на иновации като Edge LED и Local Dimming System, която позволява изключването на отделни диоди, когато те не са необходими, моделите 47LW5500-ZE и 47LW550T-ZE използват над 30% по-малко енергия в сравнение с конвенционалните модели в същия клас.

С Smart Energy Saving - технологията на LG за намаляване разхода на електроенергия, LCD телевизорите намаляват допълнително консумацията на енергия с до 70%. Това означава 795 кг. по-малко въглеродни емисии при средна продължителност на живота на телевизорите в Европа от 7,2 години. Това се равнява на 250 литра дизелово гориво.

Благодарение на елегантния си дизайн, сертифицираните CINEMA 3D телевизори на LG също така се предлагат в опаковка, чийто обем е с 37% по-малък от тези на сходни продукти. Това допълнително съдейства за съкращаването на въглеродните емисии, специално по отношение на разходите за дистрибуция на продуктите.

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9326