Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
29 Август 11, 18:13 / Автор: Комуникационна агенция Про Уей
Чико Фрийман бе звездата на Джаз-клуб ОББ през втората вечер на Аполония 2011
Саксофонистът Чико Фрийман и Фриц Пауер Трио изнесоха впечатляващ джаз спектакъл Българската група АХАТ бе специалният гост на Амфитеатър Аполония на 28 август
Звездните джазмени Чико Фрийман и Фриц Пауер Трио, музикантите от АХАТ, Славена Даскалова и JazzOrpheus изпълниха Созопол с богата музикална програма през втората фестивална вечер на Празниците на изкуствата Аполония 2011 (28 август). Американският посланик Джеймс Уорлик не пропусна музикалния празник в Джаз-клуб ОББ и лично фотографираше музикалните моменти на Чико Фрийман и неговото трио. Уорлик обеща да остане в Созопол до края на седмицата, както и да не пропусне изпълненията на джаз сцената на ОББ.
 
Вчера в Созопол бе открита и Детска Аполония „Духовно огледало", която ще продължи до 1 септември. В Дванадесетото издание на събитието в рамките на Празниците на изкуствата Аполония участват 19 творчески школи от страната и над 100 деца - млади творци.
 
На созополска сцена се състоя и премиерата на Фотоизложбата „Преоткрий България“ на Списание 8, ОББ и Агенция БУЛФОТО, която показа красиви и малко познати забележителности ни.
 
Днес в джаз-клуб ОББ ще гостуват Камелия Димитрова, пианистът Живко Петров, басистът Веселин Веселинов – Еко, а на ударните ще бъде Димитър Семов. На сцената на Амфитеатър Аполония ще има концерт на българския финалист на Евровизия 2011 Поли Генова, подкрепена от бенда на Дани Милев, а специален гост ще бъде Любо Киров. Театър „София“ ще представи постановката „Тримата мускетари“ с режисьор Атанас О'Махони, а българското кино е представено с „Лора от сутрин до вечер“, с режисьор Димитър Коцев.
 
За Чико Фрийман
 
Американският саксофонист Чико Фрийман е между големите имена на съвременната джаз музика. Изпълнител и композитор, той придава съвършено нов облик на традиционното звучене на джаза. Световната музикална критика го нарежда сред най-изтъкнатите изпълнители като Дизи Гилеспи, Маккой Тайнър, Елвин Джоунс, Чарлз Мингъс, Арт Блеки, Уинтън Марсалис, Тито Пуенте, Артуро Сандовал, Пакито Д’Ривера и много други. Свири на най-престижните джаз сцени и фестивали в САЩ, Латинска Америка, Европа. Най-добър солист, Най-добър саксофонист, носител на New York Jazz Award са само част от отличията в изключителната му кариера. Преди четири години се срещат пътищата на Чико Фрийман с големия австрийски джаз пианист Фриц Пауер и неговото трио – басиста Йоханес Щрасер и барабаниста Йорис Дудли.
 
ОББ – в подкрепа на културата и изкуството
 
ОББ е Спонсор на Аполония от средата на 90-те години. От 2001 година джаз програмата на фестивала протича под името „Джаз-клуб ОББ”, в който са проведени над 100 джаз концерта на български и чужди изпълнители. През 2007 година ОББ подари на „Аполония” роял Yamaha на стойност 25 000 лева, с което направи възможно гостуването на изпълнители от най-високо световно ниво.
 
Повече за подкрепата на ОББ за българската култура и изкуство: http://ubb.bg/bg-BG/Sponsorship/3
 
Стоян А. Стоянов
 
Комуникационна агенция PRoWay

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5081