Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
30 Август 11, 15:16 / Автор: Комуникационна агенция Про Уей
Изложбите на Аполония 2011 показват преоткритите чудеса на България и света
Васил Петров показва самостоятелна изложба на свои рисунки на джазова тема Камелия Тодорова пя за всички свои приятели и поклоници на сцената на Джаз-клуб ОББ
Празниците на изкуствата Аполония 2011 отново изненадаха приятно любителите на изобразителното изкуство и фотографията с няколко премиерни и забележителни изложби. Въпреки че всеки очаква с нетърпение прекрасните музикални и театрални премиери и изпълнения на Фестивала, то през 2011 година Аполония ни впечатлява и с визуалното изкуство, представено в изложбените зали и площади на Созопол.
 
Джазова изложба на музиканта Васил Петров, изложба с картини на известния Илия Бешков, на който се честват 110 години от рождението през тази година, арт-инсталации на Свилен Блажев и уникални метални пластики на лауреата на Накрадата за изкуство и култура на ОББ за 2011 година - Евгени Йонов, са само малка част от интересните и любопитни събития, които могат да бъдат разгледани на Аполония 2011.
 
Изложба на Художествения фонд на Министерството на външните работи показва класиците на българския пейзаж Никола Кожухаров, Иван Табаков, Асен Николов-Шопа и Михаил Лютов, ярките индивидуалности на Иван Вукадинов, Иван Стоилов – Бункера, Енчо Пиронков и Кеазим Исинов, както и провокиращия автор от сцената на съвременното изкуство Самуил Стоянов.
 
В Етнографския музей на Созопол може да бъде разгледана Фотоизложбата на ОББ, Списание 8 и Агенция БУЛФОТО „Преоткрий България“. На снимките са уловени исторически, архитектурни обекти и природни феномени от цялата страна. Някои от тях са съвсем неизвестни, а други се виждат с нов поглед. В Художествения музей Френският институт в София представя за първи път в България изложбата „Архивите на планетата“, която съдържа 100 аутохромни снимки (първите цветни фотографии) от началото на миналия век, а пред Афитеатър Аполония е разположена и специална изложба "Посланици на Canon", която представя изкуството на световнопризнати майстори на фотографията. В галерията на читалище „Отец Паисий” гостите на Созопол ще могат да видят и традиционната изложба на Canon, с фотографии, подбрани и подредени от Иво Хаджимишев на тема „Възраждането на класическата черно бяла фотография в България“.
 
Във Военоморския клуб Съюзът на архитектите в България участва с интересна изложба, която представя съвременното развитие на архитектурата, проектантската дейност и строителството в Черноморския регион и запазването на традицията.
 
Третият фестивален ден на Аполония 2011 (29 август) ще бъде запомнен с красивият спектакъл на Камелия Тодорова и приятели в Джаз-клуба ОББ и с концерта на Поли Генова и бенда на Дани Милев.
 
Днес в Джаз-клуб ОББ предстои изпълнение на една от най-добрите български джаз формации „Акустична версия“ на Антони Дончев, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов, както и концерт на Иво Папазов и Оркестър „Тракия“ на Амфитеатър Аполония.
 
ОББ – в подкрепа на културата и изкуството
 
ОББ е Спонсор на Аполония от средата на 90-те години. От 2001 година джаз програмата на фестивала протича под името „Джаз-клуб ОББ”, в който са проведени над 100 джаз концерта на български и чужди изпълнители. През 2007 година ОББ подари на „Аполония” роял Yamaha на стойност 25 000 лева, с което направи възможно гостуването на изпълнители от най-високо световно ниво.
 
Повече за подкрепата на ОББ за българската култура и изкуство: http://ubb.bg/bg-BG/Sponsorship/3
 
Стоян А. Стоянов
 
Комуникационна агенция PRoWay


Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1187