Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
28 Август 11, 23:57 / Автор: PR Lamezon
Арт фестивалът от кампанията „Децата на Русе за библиотеката“ привлече много таланти
Арт фестивалът, който е част от кампанията „Децата на Русе за библиотеката“, преминава при голям успех. В събота и в неделя десетки деца се включиха в инициативата в градинката пред регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе.
Арт фестивалът, който е част от кампанията „Децата на Русе за библиотеката“, преминава при голям успех. В събота и в неделя десетки деца се включиха в инициативата в градинката пред регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Малките художници претвориха своя свят в прекрасни рисунки, най-добрите от които ще участват в изложба и в благотворителен търг.

Кампанията „Децата на Русе за библиотеката“ започна на 27 август. Първата проява е арт фестивалът, който ще продължи до 31 август, сряда. Всеки ден дотогава децата могат да дойдат в градинката пред библиотеката и с предоставените от дарители материали и платна да нарисуват своите творби.

Инициатор на кампанията в подкрепа на детския отдел на русенската библиотека е фондация „Децата на Русе“. Кампанията ще продължи до декември. Фондация „Децата на Русе”, регионална библиотека „Любен Каравелов” и “Обществен фонд Русе” са партньори в този проект.

„Оргахим“, магазин „Жирав“, „Стедия“, Братя Пасеви, „Билд“ са сред дарителите за арт фестивала. Участниците и техните родители могат да дарят средства и книги за русенската библиотека.

Допълнителна информация:

Фондация „Децата на Русе”, регионална библиотека „Любен Каравелов” и “Обществен фонд Русе” обединиха усилията си за организиране на кампания с цел популяризиране на детския отдел на библиотеката, повишаване на интереса на децата в Русе към книгите и четенето и закупуване и даряване на книги за обогатяване на читателския фонд на детския отдел.
В рамките на кампанията ще се проведат арт фестивал за деца, информационна кампания в училищата на територията на Русе за дейностите и услугите, предлагани в Регионална библиотека „Л. Каравелов”, уъркшоп „Децата на Русе рисуват”, търг на произведения, създадени от деца, благотворителен концерт „Приятели на библиотеката“, кампания за даряване на книги за детския отдел на библиотеката.

За Контакти: 

Маринела Колева, изпълнителен директор на фондация „Децата на Русе“, тел. 0886976464

Източник:
http://pr-lamezon.com/2011/08/art-festivalat-na-decata-na-rus/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4807