Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
31 Август 11, 16:17 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Иво Папазов – Ибряма изпълни Амфитеатър Аполония с фънк, джаз и народна музика
Тромпетистът Том Харел импровизира с „Акустична версия“ на Антони Дончев, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов на сцената на Джаз-клуб ОББ
Иво Папазов – Ибряма и оркестър „Тракия“ разтърсиха снощи Амфитеатъра в центъра на Созопол с уникална музика, еднакво добре приемана от ценителите на джаз импровизиациите, фънк звученето и автентичния български фолклор. По време четвъртата вечер на Празниците на изкуствата Аполония 2011 Ибряма доказа отново своята световна класа на музикант, кларнетист и творец.

Четвъртият фестивален ден на Аполония 2011 (29 август) ще бъде запомнен и с невероятните импровизации на тромпетиста Том Харел с „Акустична версия“ на Антони Дончев, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов на сцената на Джаз-клуб ОББ.

Днес в Созопол ще се вихри музиката на аржентинското танго, представена от Tan Go Go, създадена от контрабасиста Веселин Веселинов Еко и певеца Алекс Линарес, в която участват и младият изпълнител на баян Георги Величков, виртуозният пианист Теодор Петков, и Валентин Геров. В Джаз-клуб ОББ ще музицира един от най-талантливите европейски китаристи Влатко Стефановски и неговото Трио от Македония. Любителите на българското кино ще имат възможност да се запознаят с филма „Лов на дребни хищници“, с режисьор Цветодар Марков.

За Иво Папазов – Ибряма

Иво Папазов, по прякор Ибряма е български кларинетист от семейство на потомствени музиканти (зурнаджии и кларинетисти). Започва да свири още от дете. Първия си оркестър формира през 1974-а година. Става международно известен с виртуозността, с която превръща традиционната местна сватбарска музика в джаз-феномен. След промените в края на 1989 г. Ибряма свири по цял свят, в сътрудничество с най-добрите джазмени на няколко континента. През 2005 г. той спечелва наградата на публиката на престижните награди за World Music на Радио 3 на английската ББС и я посвещава на сънародниците си. През годините Ибряма се превърна в истински посланик на културата на своята страна, а неговите мелодии вдъхновиха и накараха многобройните му почитатели да се посветят на балканската музика.

ОББ – в подкрепа на културата и изкуството

ОББ е Спонсор на Аполония от средата на 90-те години. От 2001 година джаз програмата на фестивала протича под името „Джаз-клуб ОББ”, в който са проведени над 100 джаз концерта на български и чужди изпълнители. През 2007 година ОББ подари на „Аполония” роял Yamaha на стойност 25 000 лева, с което направи възможно гостуването на изпълнители от най-високо световно ниво.

Повече за подкрепата на ОББ за българската култура и изкуство: http://ubb.bg/bg-BG/Sponsorship/3

Стоян А. Стоянов

Комуникационна агенция PRoWay

Източник: Комуникационна агенция PRoWay


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.451