Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
01 Септември 11, 16:08 / Автор: LG
Умен хладилник ще е водещият продукт от гамата електродомакински уреди, която LG ще представи на IFA 2011
Основният продукт на компанията е смарт хладилник, който съчетава първата в света „умна еко врата“ (Smart Eco Door) на такъв тип хладилник с набор от иновативни функции. Благодарение на тях клиентите могат да променят изцяло начина, по който купуват и съхраняват храната, и използват пространството в кухнята.
Берлин, 01.09.11 – На изложението за потребителска техника IFA 2011 LG Electronics представи визията си за едно по-добре уредено всекидневие с европейския дебют на своите смарт домакински електроуреди. Основният продукт на компанията е смарт хладилник, който съчетава първата в света „умна еко врата“ (Smart Eco Door) на такъв тип хладилник с набор от иновативни функции. Благодарение на тях клиентите могат да променят изцяло начина, по който купуват и съхраняват храната, и използват пространството в кухнята.

Smart уредите на LG се отличават от тези на конкурентите с две отделни, но допълващи се групи от технологии. Четирите Core Technologies на LG (Linear Compressor, Inverter Direct Drive™, Lightwave и KOMPRESSOR™) осигуряват отлична производителност, като в допълнение Smart ThinQ™ технологиите (Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt и Smart Grid) гарантират по-добра свързаност, която позволява реализацията на пълния потенциал на уредите.

“Виждаме, че клиентите ни в Европа полагат големи усилия, за да водят живот, който не вреди на околната среда и ние сме готови да отговорим на тези нужди,” каза Йонг-Ха Лий, президент и изпълнителен директор, LG Electronics Home Appliance Company. „Комбинацията от нашите Core Technologies и Smart ThinQ™ технологиите не само намалява консумацията на електричество и вода, но пести време и усилия на потребителите. Благодарение на нея постигнахме нива на удобство и енергийна ефективност, които преди изглеждаха буквално невъзможни. Успяхме коренно да променим начина, по който потребителите водят домакинството”.

Умен хладилник и революционно нов начин за съхранение на храната
Заедно с предлаганата от LG гаранция от 10 години на линейния компресор, смарт хладилникът на LG се предлага с пълен набор от Smart ThinQ™ технологии. Ключова сред тези смарт технологии е Smart Manager, която превръща уреда в завършена система за съхранение на храната. Потребителите могат да използват LCD панела на хладилника или смартфона си, за да проверят какви продукти са налични вътре, къде са разположени и кога изтича срокът им на годност. С технологията Smart Manager клиентите също могат да определят периодите, през които техните продукти са годни за употреба и да бъдат предупреждавани, когато съответния срок изтече.

За да запази продуктите в хладилника максимално свежи, Smart Manager предлага възможност за контрол на храната, като осигурява подробна информация за конкретни плодове и зеленчуци. Умният хладилник дори функционира като информационен център с достъп до дигитални фото албуми, календар, бележки, актуални новини или като истински монитор на персонален компютър, от който потребителите могат да влизат в социалните мрежи, да гледат филми или да слушат музика в YouTube. Като преместват икони с изображения на хранителни продукти на LCD дисплея на хладилника или като използват функцията за разпознаване на глас, потребителите могат лесно да разберат с каква храна разполагат, къде е разположена тя и кога изтича срокът й на годност.

Функцията на LG Smart Diagnosis™ помага на служителите от центъра за обслужване на клиентите бързо и ефикасно да се справят с евентуални технически проблеми. Щом клиентът се свърже със сервизния център на LG по телефона, техническото лице ще го помоли да натисне бутона Smart Diagnosis™ и на база на серията сигнали, които уредът издава, служителят определя какъв е проблемът и дали е необходима намесата на сервизни специалисти. Потребителите също така ще бъдат директно уведомявани чрез приложение на смартфона си за по-незначителни проблеми като отворена врата на хладилника или изключена ледарка.

Функцията Smart Access дава на потребителите възможност да проверят през своя смартфон кои са продуктите на изчерпване в хладилника им докато са на пазар в магазина. Освен това, те получават предложения за рецептите, които могат да изпълнят с наличните в хладилника продукти. С Smart Access е предотвратена неприятната ситуация, в която потребителите по грешка купуват неща, с които вече разполагат, като по този начин се изхвърля по-малко храна и същевременно клиентите винаги имат на разположение варианти за приготвянето на вкусна трапеза.

Хладилникът е от типа Smart Grid, което означава, че когато компаниите за комунални услуги започнат да предлагат Smart Grid, различна тарифа спрямо времевия пояс, хладилникът автоматично ще регулира температурата, която поддържа и настройките на функциите, така че клиентите да използват електроенергия на оптимална цена всеки ден. По този начин хладилникът разпределя най-активната консумация на енергия за периодите, когато енергията е на най-ниски цени, а резултатът се отразява в значително намаляване на месечните сметки.

Със своя Linear Compressor, смарт хладилникът на LG предлага интелигентно решение за пестене на енергия, като същевременно храната се запазва свежа. Пестенето е възможна благодарение на режима “Night Saving Mode”, който намалява консумацията на енергия с до четири часа през нощта и режима “Customize Saving Mode”, който ограничава употребата на енергия в определени от потребителя периоди. LG добави към предимствата на уреда си и иновативната врата за хладилник Smart Eco Door – първата в света система „врата във вратата” – за да направи конфигурацията още по-практична и да предотврати евентуалната загуба на енергия.

Перална машина, която знае кога и как да помогне
Още един продукт, снабден с технологиите Smart ThinQ™ беше представен на IFA 2011 – смарт пералня, която разполага с функциите Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt и Smart Grid-ready. Уредът също така е оборудван с LG Inverter Direct Drive™ мотор, който не използва ремъци и ролки и предава мощността на двигателя директно към барабана. По този начин са намалени вибрациите, а животът на мотора и на машината е удължен. Моторът на LG се предлага с гаранция от 10 години.

В случай, че се появи проблем със смарт пералнята, свързан със снабдяването с вода например, Smart Diagnosis™ помага за неговото бързо и ефикасно разрешаване, като предотвратява нуждата от скъпи и времеемки посещения в сервиз или у дома. Специализирано приложение за смартфон, което е и безплатно за сваляне, предупреждава потребителите при възникването на по-незначителни проблеми като отворена врата. Също като хладилника, пералнята използва функцията Smart Access, за да държи клиентите информирани, независимо къде се намират. Ако се наложи да излязат от дома си, потребителите могат спокойно да оставят пералнята да работи – благодарение на Smart Access те могат да получават информация за процеса на работа на уреда, където и да са. Също така могат дистанционно да управляват някои от функциите, като да променят настройките за времето на изпиране или да включат функция за намаляване на измачкването на дрехите. Освен това, за допълнително удобство се появяват съобщения, които показват на потребителите когато цикълът на пране завърши. Технологията Smart Adapt позволява на потребителите да свалят нови програми за режими на пране като Super Rinse или Baby Sanitize, които осигуряват достъп до актуални усъвършенствани програми и персонализирани, качествени цикли на пране. Smart Adapt също така позволява на клиентите да правят софтуерни ъпдейти, с които потребителите могат да се възползват от всички предимства на последните LG разработки, без да е нужно да закупуват нов продукт. По този начин клиентите могат да правят ъпдейти и да свалят последните налични функции през цялото време, в което имат машината. Приложенията за смартфон също така предоставят полезна актуална информация, като например как да се справим с петната и какво значат различните символи на уреда.

Smart машината на LG също разполага с технологията Smart Grid, което означава, че в близко бъдеще пералнята ще може автоматично да променя настройките си, така че да работи при оптимален енергиен режим през периода от денонощието, когато ценовите условия са най-изгодни. Този процес ще се отрази в намаляване разхода на енергия и следователно по-ниски сметки за потребителите. Налична ще е вече и възможността за използване на Eco Sanitize режими на работа с ниска консумация на енергия. Тя ще подобри енергийната ефективност за “Eco Sanitize” цикъл с ниска консумация на енергия.

Lightwave: Тайната на умното готвене
Печката на LG с Lightwave конвекция е оборудвана с функция Smart Access, което открива напълно нова ера от революционни възможности в готвенето. Потребителите могат да контролират настройките за готвене чрез мобилно устройство, да свалят нови рецепти и да получават кулинарни съвети от професионални готвачи. Smart печката също така е оборудвана с нагревател Charcoal Lighting Heater™ - първият в света нагревател, изработен от напълно естествени елементи, с които храната се приготвя по по-естествен начин, по-изкусно и равномерно, като освен това се пести време и енергия. Charcoal Lighting Heater™ позволява приготвянето на по-вкусна и здравословна храна.

Smart HOM-BOT: Почиства докато вие сте навън
Функцията Smart Access позволява на потребителите да програмират своята Smart HOM-BOT така, че машината да почиства дома им, докато те контролират процеса на работа дистанционно със смартфон. Умната роботизирана прахосмукачка е пример за това как LG помага на клиентите си да пестят време от изпълнението на домакинските си задължения, като им дава възможност да контролират извършването на работата. В бъдеще LG планира разработването на още по-практични функции чрез Smart Access.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие.
За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1209