Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
01 Септември 11, 15:11 / Автор: ФотоСинтезис Арт Център
Photography N.B., 8-19 септември, ФотоСинтезис Арт Център
В света на модната фотография в България, той е едно от открояващите се имена. Снима за водещите списания и марки. N.B. е неговата втора авторска изложба, представена от ФотоСинтезис. Откриване: 8 септември от 20.00 часа във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен
Стремежът към улавяне на абсолютното съвършенство на ефирната, феерична женска красота е характерният водещ елемент в работата му, съчетан с линеарна и минималистична визия, изразен акцент върху емоциите и съзнателно отдръпване от реалността.

Фотографският му поглед е силно повлиян от визуалния език на киното, семиотиката, литературата и философията, в непрестанен опит за сближаване на „модната” фотография с разказването на истории и изследването на имагинерното, като основният елемент винаги остава сливането с безкрайната красота на света и всичко, което ни заобикаля.

N.B. е неговата втора авторска изложба, представена от ФотоСинтезис. Тя е пресечната точка на две противоположни посоки – от съвършено построения и режисиран кадър до съвършения спонтанен момент. Но само на пръв поглед те нямат обща граница.

Защото както споделя авторът:
„Красотата е навсякъде около нас и благодарение на фотографията в един момент се научих да я виждам и възприемам .. Тази красота и съвършенство, „съвършените моменти” на Ани от „Погнусата”, ако щеш, могат да бъдат открити навсякъде – в невинния, изумен и откриващ поглед на малко дете, в измъченото лице на бездомник, в разветите коси на младо момиче.. Достатъчно е само човек да освободи съзнанието и да погледне света с невинните очи на дете, за което всичко е ново и интересно, невиждано досега. И тогава всичко се променя, ставаш едно с това, което виждаш, разтваряш се в света и се сливаш с него, изчезваш. Остава само безкрайното удивление пред толкова много, безкрайна красота и удоволствието от възприемането й с всяка фибра на съществото ти.”

ЗА АВТОРА:
Никола Борисов е роден през 1980 в София, а през 1999 се премества в Милано, където завършва Политология и Международна икономика. Страстта му към фотографията започва да се развива през октомври 2003 и три години по-късно той окончателно се насочва към света на модната и рекламна фотография.
В момента разделя времето си основно между Милано, Кейптаун и София, и сътрудничи с водещи списания и марки в модната индустрия, въпреки че в личната си работа поддържа живо първоначалното си влечение към репортажната и уличната фотография.

Информация за изложбата и големи изображения www.photosynthesis.bg

Повече информация за автора:
www.nikolaborissov.com

За Контакти:

Светлана Харизанова, тел. 0887 970107, e-mail: sharizanova@photosynthesis.bg

Източник:
www.photosynthesis.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5787