Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
01 Септември 11, 20:17 / Автор: ФотоСинтезис
8 спирки под Южния кръст, 13-26 септември във ФотоСинтезис Арт Център
След като ви показахме техни фотографии от страни като Индия, Тибет, Китай, Монголия, Мексико, Мианмар, Обетованата земя, Мароко и др. 8 СПИРКИ ПОД ЮЖНИЯ КРЪСТ е четвъртата изложба на заразените от скитническия бацил Румяна Николова и Николай Генов, организирана от ФотоСинтезис Тя ще бъде открита на 13 септември ( вторник) в 19.00 ч. в кафе-галерията на Арт-Център ФотоСинтезис в София, бул. „Васил Левски” 57
Авторите, Николай Генов и Румяна Николова, са добре познати от филмите и пътеписните им книги. Този път пътешествениците ще ни заведат в емблематични места в Южна Америка. В „8 спирки под Южния кръст” ще видим чудеса, сътворени от природата: от „Голямата вода” Игуасу до „Марс на Земята” - пустинята Атакама, най-сухото място на планетата, ще се потопим във водите на езерото Титикака, в което древните вярвали, че е родено слънцето и ще стигнем чак до края на света – Патагония. Ще открием и чудеса, сътворени от хората – изумителното наследство, останало от империята на инките, каменните колоси от Великденския остров, неповторимия Рио де Жанейро и магията на тангото.

Вижте повече информация и снимки от 8-те им спирки под Южния кръст на www.photosynthesis.bg

МАРШРУТЪТ
на Румяна и Николай из Южна Америка се осъществява с две пътувания в две последователни години. Те са обект на изложба и бъдеща книга. Първото беше на територията на Бразилия, Аржентина, Чили, Боливия и Перу, проведе се от 15 март до 16 май 2011 г. и имаше дължина на маршрута около 20 000 км.
Второто пътуване ще бъде из Еквадор и островите Галапагос, Колумбия, Венецуела, Бразилия и Перу.
Двамата пътуват с раници и обществен транспорт, изключително със свои средства. Единственият им спонсор е ФотоСинтезис, който организира и поема разходите по техните изложби и им е предоставил за ползване снимачна апаратура с марка Olympus.


АВТОРИТЕ:

Румяна Николова е журналистка, с 30 години стаж в редакциите на различни вестници и списания и стотици публикации по теми от културата, природата, историята и обществото, пътуванията. Неизлечимо е пристрастена към пътуването. Има изминати хиляди километри из България и различни страни по света, събрани в два филма от сериала „Чудесата на Индия” и четири книги, създадени в съавторство със съпруга й Николай Генов, получили широко признание от читателите:
„Никой не си тръгва от Индия завинаги”, 2007 г.
„Книга за България, 2008 г.
„Свещени места по света от Юкатан до Хималая”, 2009 г.
„100 дни в Китай”, 2010 г.

Николай Генов е пътешественик по убеждение и фотограф на свободна практика. Пътува активно вече над 40 години, има стотици хиляди километри, навъртени из много страни по света. Само в Индия – над 120 000, със заснети над 100 часа филмов материал. Освен книгите, написани в съавторство със съпругата му Румяна, е автор и на „Пътуване към мечтите” 1990 г., „Египет”, 1990 и 2003 г., много материали в печата, няколко фотоалбума и изложби. През последните години има специален интерес към заснемане на праисторическото и тракийското културно наследство по нашите земи и работи по темата „Родопите – свещената планина”.

За Контакти: 

Светлана Харизанова, тел. 0887 970 107 e-mail:sharizanova@photosynthesis.bg,

Източник: www.photosynthesis.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1149