Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
02 Септември 11, 23:34 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Владимир Ампов – Графа и Зона Ц бяха звездите на първата септемврийска вечер на Аполония 2011
Баситът Веселин Веселинов-Еко свири на концерта на Графа в Амфитеатър Аполония, а по-късно разтърси и сцената на Джаз-клуб ОББ заедно със Зона Ц
Празниците на изкуствата Аполония 2011 показаха отново най-доброто на българската музикална и джазова сцена. Един от най-актуалните български поп изпълнители Владимир Ампов – Графа изнесе вчера впечатляващ концерт пред любителите на популярната музика в Созопол, заедно с Веселин Веселинов – Еко, бас, Георги Янев - китара, Милен Кукошаров – пиано, и Димитър Семов – барабани. Малко по-късно басистът Веселин Веселинов – Еко импровизира в Джаз-клуба на ОББ, подкрепен от перкусията на Стоян Янкулов и пианатото на Васил Пармаков, всички от музикалната формация Зона Ц, Криста, Елена Кокорска, B.O.Y.A.N, Стоян Янкулов и Красимир Илиев.

Тази вечер се очаква великолепния концерт на Мария Илиева, заедно с музикантите от Зона Ц в Амфитеатър Аполония. В Джаз-клуб ОББ ще музицират пианистът, композитор и продуцент Пол Хефнер и певицата Тара Нова, заедно с басистът Борис Таслев, барабанистът Митко Димитров и пианистката Елица Харбова (Италия). Междувремено Общински театър „Възраждане“ поставя „Ало, ало“, с режисьор Роберт Янакиев, а българското кино представя „№1“, с режисьор Атанас Христосков.

За Владимир Ампов – Графа

От първия си албум „Гумени човечета“, издаден през 1993 г., до последния, появил се наскоро, „Невидим“, Владимир Ампов има безброй хитове, клипове, номинации, наши и чужди награди, стотици концерти по света и у нас. През 2005 г. издаде и книга, наречена „Белезите по гърба ми“.

За Зона Ц

Зона Ц е създадена в средата на 90-те години. Сравняват групата с фюжън легенди като Уедър Рипорт и Йелоу Джакетс. Групата натрупва популярност и печели симпатиите на любителите на джаза заради доказания талант на членовете си. В основата на музикалната концепция на Зона Ц стоят авторските композиции на Васил Пармаков и Веселин Веселинов-Еко. Дълбоките и изненадващи сола на пианото органично се допълват от усещането за лекота и ведрина, което внушава басът. Финален щрих на музикалната неповторимост поставят атрактивните барабани на Стунджи. Стоян Янкулов е изключителен джаз музикант, лауреат е на множество награди за джаз и принос в областта на изкуството и представянето на българската култура по света.

ОББ – в подкрепа на културата и изкуството

ОББ е Спонсор на Аполония от средата на 90-те години. От 2001 година джаз програмата на фестивала протича под името „Джаз-клуб ОББ”, в който са проведени над 100 джаз концерта на български и чужди изпълнители. През 2007 година ОББ подари на „Аполония” роял Yamaha на стойност 25 000 лева, с което направи възможно гостуването на изпълнители от най-високо световно ниво.

Повече за подкрепата на ОББ за българската култура и изкуство: http://ubb.bg/bg-BG/Sponsorship/3

Източник:
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5285