Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
03 Септември 11, 15:09 / Автор: az-moga.com
Семинар и изложение за устойчиво развитие в България
Семинарът включва: Последните новини за устойчивите технологии, пермакултурата, възобновяемите енергийни източници, управлението на водите и околната среда. Идеята е да събере на едно място много участници от различни организации и сдружения от България и чужбина. Основен лектор и през двата дни, ще бъде международният експерт Йън Уинклес, по чиято идея се организира семинара, и чиято дейност е призната от ЮНЕСКО !
На 10 и 11 септември ще се проведе първият по рода си в България Семинар и изложение за устойчиво развитие на язовира между селата Мало Бучино и Иваняне, на около 15 км от центъра на София. Семинарът ще се състои от тази страна на язовира, където се намира ресторантът и в пространството около него, от 09.00 до 20.00 в събота и от 09.00 до 17.00 ч. в неделя.

Идеята е да събере на едно място много участници от различни организации и сдружения от България и чужбина.

Основен лектор и през двата дни, ще бъде международният експерт Йън Уинклес, по чиято идея се организира семинара, и чиято дейност е призната от ЮНЕСКО !

Той е известен сред природозащитниците по целия свят с работата си на остров Реюнион в Индийския океан, където успява да създаде уникална среда на хармония между туризъм и екология.

Йън Уинклес е специалист по алтернативни източници на енергия, както и по природосъобразно земеделие. Работи като консултант по множество международни проекти към неправителствени организации, свързани с опазване и развитие на околна среда. През 1998 г. се мести да живее на остров Реюнион. Българинът Филип Кирилов става негов ученик там и по-късно Йън Уинклес му помага да учреди добре познатата българска асоциация “Тринога”. Работата му на острова по проекти за запазване на връзката между поколенията, съхраняването на обичаи и традиции, развиването на района и превръщането му в уникално туристическо място, спомага Реюнион да бъде включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Основните теми по време на двудневния семинар на язовир Мало Бучино-Иваняне ще са свързани с устойчивото развитие. Ще бъдат представени няколко технологични иновации като прототип на 3D принтер, Plasma spark plugs и новото списание за устойчиво развитие „Тук Сега”. Освен това ще бъдат представени слънчеви печки за готвене и други полезни устройства. Ще има демонстрации на нови строителни техники, които използват алтернативни материали.

Основен акцент на семинара ще е и представяне на проекта за развитие на язовира, като център за устойчиво развитие, който се състои от място за отдих, природен парк и малък център за устойчив бизнес.

За допълнителна информация и потвърждение за участие се обръщайте към Юлия yuya@urbulgaria.com или на тел. 0888-839-856, 0878-839-856.

Как да стигнете:

* Автобуси 81, 42, 43 до Иваняне и оттам пеша до язовира или с кола.
* Маршрутно такси номер 31 посока Банкя.
* С кола от автомагистрала „Люлин“ направо за язовира.

За Контакти:

Юлия yuya@urbulgaria.com или на тел. 0888-839-856, 0878-839-856.

Източник:
http://az-moga.com/seminar-izlojenie-ustoichivo-razvitie/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4879