Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
07 Септември 11, 14:37 / Автор: AMI Communications
LG пренася CINEMA 3D емоциите на изложението IFA с ново поколение 3D продукти за домашно забавление
София, 07.09.11 г. – LG Electronics представя най-амбициозния си проект за цялостно 3D решение на тазгодишното изложение IFA в Берлин, където компанията показва CINEMA 3D смарт телевизори и монитори, 3D озвучителни системи за домашно кино и 3D проектори, които комбинират изключително качествена 3D картина и набор от функции на своите смарт телевизори. Допълнително удобство за клиентите представлява възможността всички продукти на LG, част от цялостното 3D решение за домашно забавление, да бъдат използвани с един-единствен вид очила.
С пълен набор от 3D телевизори, 3D монитори, 3D проектори, 3D системи за домашно кино и Blu-ray™ плейъри, LG предлага най-комфортното и практично решение за всеки дом

София, 07.09.11 г. – LG Electronics представя най-амбициозния си проект за цялостно 3D решение на тазгодишното изложение IFA в Берлин, където компанията показва CINEMA 3D смарт телевизори и монитори, 3D озвучителни системи за домашно кино и 3D проектори, които комбинират изключително качествена 3D картина и набор от функции на своите смарт телевизори. Допълнително удобство за клиентите представлява възможността всички продукти на LG, част от цялостното 3D решение за домашно забавление, да бъдат използвани с един-единствен вид очила.

“LG се отличава като компания, която работи изключително усилено, за да осигури на клиентите си най-вълнуващите, практични и полезни възможности за пълноценно пренасяне в света на 3D технологиите,” каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company. „С набор от продукти, който включва от CINEMA 3D смарт телевизори, през монитори до впечатляващи 3D озвучителни системи, ние осигуряваме най-добрите 3D решения за всякакви условия и потребителски вкусове. Предлагаме продуктите си заедно с усещане за комфорт и забележителни възможности за съдържание, каквито нашите клиенти заслужават.”

Водеща роля в серията продукти за цялостно 3D решение на LG за домашно забавление е впечатляващият LW980S – 55-инчов FULL LED телевизор, който разполага с функциите на CINEMA 3D и смарт телевизор благодарение на уникалната NANO Lighting технология на LG. Заедно с LW650S, щадящият природата LW570S и други CINEMA 3D смарт телевизори, моделът LW980S е част от усъвършенстваната серия 3D телевизори, налични в пълен набор от размери, опции и на различни цени. В допълнение VDE – една от най-големите и престижни европейски технически агенции – наскоро удостовери, че изображенията, които смарт телевизорите от серията CINEMA 3D на LG възпроизвеждат са във FULL HD формат.

CINEMA 3D смарт телевизорите на LG се предлагат с изключително удобни и леки очила, при това на много достъпна цена, така че семейството и приятелите също да могат да се присъединят към 3D приключението. Телевизорите също така се отличават с първата в света сертифицирана 3D картина без трептене, удостоверена от европейските агенции за сертифициране TUV и Intertek. Благодарение на нея зрителите могат да се наслаждават на триизмерно съдържание за по-дълго време, без да се притесняват, че могат да получат главоболие или замайване, както понякога се случва при традиционните модели 3D телевизори.

Усъвършенствана функция за конвертиране на 2D съдържание в 3D, заедно с 3D услуга за видео при поискване (Video-on-Demand) на телевизорите със Smart технология, предоставят на зрителите възможност винаги да разполагат с висококачествени 3D програми. Освен това, с широкия ъгъл на видимост зрителите могат да се наслаждават на 3D съдържание на практика от всеки ъгъл на стаята и независимо от позицията, която са заели.

Като допълнение към 3D серията от продукти за домашно забавление, изцяло новата CINEMA 3D система за домашно кино осигурява перфектен звук. Нейната 9.1 озвучителна система създава звуково усещане, максимално близко до това в киното или на концерт.

Озвучителната система на модела HX906TX разполага с четири допълнителни вертикални 3D колони към стандартните 5.1 канали на системата за домашно кино и така осигурява завладяващ звук, достатъчно силен, за да елиминира шумовете на обкръжаващата среда. Вертикалните 3D говорители допълнително обогатяват преживяването, като пренасят звука нагоре, докато 360º Reflector във всеки от говорителите го разпръсква във всички посоки, постигайки акустика, подобна на тази в концертните зали.

Благодарение на уникалния DSP алгоритъм на LG за постигането на 3D ефект, технологията Sound Field Expansion допълнително разширява хоризонталното звуково поле и функционира в съответствие с вертикалните 3D говорители, за да създаде истински завладяващо 360º звуково изживяване. Освен това, алгоритъмът 3D Sound Analyzer добавя звукова информация във всяко празно кътче, с цел по-детайлно и реалистично звуково възпроизвеждане.

Също снабдена с водещата в индустрията CINEMA 3D технология е серията 3D монитори на LG. Освен че възпроизвежда картина без трептене и разполага с изключително леки очила, моделът DM50D е с яркост от 100 нита – над два пъти повече от яркостта на традиционните 3D монитори. DM50D се отличава и с усъвършенствана функция за конвертиране от 2D в 3D формат, така че зрителите могат да се наслаждават на висококачествено триизмерно съдържание винаги, когато поискат. Функцията за конвертиране може да бъде използвана без да е нужно да се включва компютър и се стартира автоматично при игри, за да осигури неповторимо забавление с триизмерни игри.

Впечатляващо 3D изживяване осигурява и мониторът D42P, който в допълнение към картината без трептене, ясните изображения и удобни очила, предлага и изключително големи възможности за съвместимост. D42P работи с всички графични карти и е идеален за употреба с различни операционни системи. Моделът също така поддържа HDMI 1.4 за лесно свързване с други 3D устройства, като по този начин става възможно възпроизвеждането на 3D съдържание без персонален компютър.

Част от серията 3D монитори е и моделът на LG D2000, който използва технология за проследяване на погледа и е първият в света 3D монитор за компютър без очила. Използвайки комбинация от автостереоскопична (parallax) технология и специален сензор за камера на монитора, D2000 предоставя най-широкия ъгъл на видимост от всички налични досега 3D технологии без очила, като по този начин осигурява изключително удобство при гледане. Функцията за конвертиране от 2D в 3D е друг фактор, който определя D2000 като перфектен избор за забавление с игри.

Още един елемент от цялостното 3D решение за домашно забавление на LG е CF3D – първият в света 3D проектор с пасивни очила, който предава FULL HD през единични лещи. При проекция с диагонал до 380 см. (150 инча), CINEMA 3D CF3D комбинира яркост от 1,250 ANSI-lumens (2,500 ANSI-limens в 2D), контраст 7,000:1 и TruMotion 120 Hz, за да създаде ясни и плавни картини както в 2D, така и в 3D. С малка вградена камера в предната част на устройството, която автоматично калибрира светлина и картини, CF3D увеличава 3D ефекта и работи с по-малко енергия, отколкото други 3D проектори. Тъй като е създаден като самостоятелен уред, CF3D няма нужда от ръчни настройки и това го прави дори още по-мобилен.

Със своя лесен за управление интерфейс, плейърът BD670 Blu-ray 3D™ дава възможност за директен и лесен достъп до широк набор от качествено съдържание. Интелигентните телевизионни функции включват достъп до 3D видео при поискване (Video-on-Demand), а Blu-ray 3D™ възпроизвеждането предлага перфектната платформа, която потребителите могат да използват, за да се наслаждават на все по-богатия архив от 3D съдържание.

И накрая, за да гарантира на своите клиенти абсолютен комфорт и удобство докато се забавляват с пълния набор 3D продукти на LG, компанията предлага CINEMA 3D очила, които могат да бъдат използвани с всички LG 3D продукти. Достъпни дори за големите семейства, очилата са налични и под формата на клипсове за хората с коригиращи зрението очила.

За да отговори на изискванията на клиентите, които държат на стила, LG работи заедно с известния френски дизайнер на оптика Ален Микли, за да създаде набор от актуални и комфортни 3D очила. Изработени от подбрани материали, ергономично проектираните очила се отличават с модерен дизайн, показващ почерка на френския дизайнер. Максимално олекотени, със специална патентована подложка за носа и дръжки с възможност за обратен ъгъл на огъване и удължени краища, очилата осигуряват оптимален комфорт.

Включващо всички елементи – от усъвършенствани телевизори и монитори до най-добрите Blu-ray 3D™ озвучителни решения – новото поколение 3D продукти на LG предлага на зрителите всички възможности, функции и технологии, от които се нуждаят, за да създадат перфектно 3D изживяване в дома си.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15 , 0885 769 556 , @: martin.maev@amic.bg

Източник: AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6163