Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
08 Септември 11, 12:53 / Автор: Агенция НОА
Рока България и международна фондация We Are Water с участие на 6-ти Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”, в Кърджали, от 16 до 18 септември
Програмата на фестивала включва прожекции на 74 продукции от 20 държави, кръгла маса на тема „Урбанизация и промишлено замърсяване: екологични решения и нови технологии”, засаждане на дървета във фестивалния парк „Зелена Европа” и редица изложби, насочени към повишаване на екологичната култура.
За шести път, тази година от 16 до 18 септември, ще се проведе единственият по рода си в страната международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда. Той се организира от фондация „Европейски екологичен фестивал" в партньорство с община Кърджали, под почетния патронаж на вицепрезидента на Република България, ген. Ангел Марин. В трите фестивални дни, организаторите са подготвили множество събития, допълващи официалната конкурсна програма от филми и телевизионни програми.

Във фестивала, тази година, участват 74 продукции на водещи европейски и световни медии, независими продуценти и екологични организации от 20 държави. В категорията „Документални филми” на конкурса участва и продукцията на фондация We Are Water, „Аралско море. Изгубеното море". Документалната лента на известната испанска режисьорка Исабел Койшет разказва за драматичния процес на пресъхване на Аралско море, една от най-големите екологични катастрофи в историята. Филмът е първия проект на фондация We Are Water. Световната му премиера бе на 28 септември 2010 г. с едновременни кинопрожекции в 20 града по света, сред които и София. Филмът е представен и на 58-то издание на кинофестивала в Сан Себастиян.

В първия ден на фестивала е организирана кръгла маса на тема “Урбанизация и промишлено замърсяване: екологични решения и нови технологии” с участието на експерти, еколози, учени, представители на държавни, общински и международни институции, както и на бизнеса. Във форума участие ще вземе и Рока България, представена от Христина Георгиева, мениджър Качество и Екология в компанията.

В рамките на екологичния форум се организират и изложби на екологична тематика на водещи автори от балканския регион. Ще бъде показана фотоизложбата „Дакар – сбъдната мечта". Тя е организирана по идея на българските участници в рали „Дакар 2012" – Тодор Христов и Зорница Тодорова, със съдействието на международната фондация We Are Water. Творбите на фотографите Стоян Драев, Катерина Божанова и Румен Петков показват магнетизма на една земя без вода. Уникалните кадри са заснети в началото на тази година, когато авторите, в продължение на 15 дни и над 10 000 километра, следват приключението „Дакар 2011". През месец юни, изложбата „Дакар – сбъдната мечта" бе представена в изложбената зала на Рока България, Експо Баня София, на бул.Мария Луиза, 16 в столицата.

Създаването на по-добри условия на живот и бъдеще на планетата е основен принцип на Roca. Затова компанията, глобален лидер в обзавеждането за баня, напълно подкрепя и активно участва в шестия международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век", организиран от фондация „Европейски екологичен фестивал".

Повече информация за фестивала, можете да намерите на адрес www.euroekofest.org.

*Снимка: кадър от филма "Аралско море. Изгубеното море"

Фондация “Европейски екологичен фестивал”

Основна цел на фондация “Европейски екологичен фестивал” е запознаване на обществото със съществуващите екологични рискове, пред които сме изправени, както и търсене на решения за тяхното преодоляване с помощта на медиите и на неправителствените организации.

От 2008 г. фондацията организира и Международния медиен форум „Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София” с прожекции на най-добрите и наградени филми от фестивалните издания и дебати по актуални екологични проблеми. Инициативата се провежда съвместно с Представителството на ЕК в България и стартира поради големия интерес от страна на софийската публика.

Работата на фондацията е свързана и с провеждането на редица екологични прояви и инициативи с широк диапазон на участие от страна на най-отговорни държавни и общински български институции, академични заведения и центрове, университети, екологични и правозащитни организации, водещи експерти в областта на екологията и
медицината, електронни и печатни медии.

Фондация „We Are Water"

Фондация „We Are Water" е инициатива на Roca и от самия си старт е посветена на опазването на околната среда, както по отношение на продуктите, така и на производствения процес.

Фондацията има две главни цели. Първата е да повишава културата на използване на водата сред обществото и институциите, което ще подпомогне икономическото развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората главна цел се отнася до участие в дейности, които имат за цел да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Тези дейности могат да бъдат свързани с инфраструктура, обучение, здравеопазване и научни изследвания.

Фондация „We Are Water" може да действа самостоятелно или в сътрудничество с институции и неправителствени организации при положение, че техните проекти са в унисон с целите на Фондацията.

В България, както и по света, фондацията се подкрепя от известни личности и утвърдени професионалисти в различни сфери – наука, икономика, политика, образование, култура, изкуство.
www.wearewater.org

Roca

Roca е световен лидер в пространството на банята и отправна точка в света на дизайна. Компанията присъства в над 135 страни и има 69 производствени центъра на пет континента.

Roca се развива непрекъснато, като се стреми към съвършенство в дизайна на своите продукти с цел да предложи в жилищните пространства уникални преживявания за сетивата. Като глобална марка, Roca създава гъвкави продукти, които се адаптират към навиците на потребителите във всяка страна и предлагат уникални решения за всички изисквания.

Roca, в процес на непрекъснато проучване, създава бъдещето, където дизайн и иновация работят заедно за благото на всички. Това прави марката Roca световен решаващ фактор и еталон в създаването на санитарни пространства.

Устойчивото развитие и опазването на околната среда са от първостепенна важност за Roca. Темата екология присъства постоянно и в корпоративната изложбена зала на Roca в София. Това лято, тя представи на посетителите в изложба родни проекти, осъществени с подкрепата на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд, в сферата на опазване на околната среда и биоразнообразието, опазване на земите и почвите, и използване на възобновяеми енергийни източници. В съпътстваща програма бяха организирани безплатни прожекции на филми с еко тематика. За най-малките, в последната седмица на август имаше забавни образователни игри и викторини за растителния и животинския свят.

www.bg.roca.com
www.roca.com

За Контакти:

Мария Иванова
Агенция НОА
тел. 02 944 5050
e-mail: m.ivanova@noapr-bg.com

Източник:
www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6424