Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
14 Септември 11, 10:37 / Автор: AMI Communications
LG подобрява качеството на картината при плазмените телевизори
София, 14.09.11 – LG показа няколко нововъведения, които подобряват качеството на картината при плазмените телевизори на компанията и ги правят едни от най-добрите на пазара в момента. Сред иновациите е функцията Photo Mode, чрез която телевизорите възстановят качеството на фото и видео съдържанието до 97% от оригинала му. Благодарение на тази функция новите модели плазмени телевизори на LG спечелиха признанието на експертите на изложението за потребителска електроника IFA 2011, което се проведе по-рано този месец в Берлин.
Компанията демонстрира ангажираност по отношение на качеството и иновациите при плазмените телевизори

София, 14.09.11 – LG показа няколко нововъведения, които подобряват качеството на картината при плазмените телевизори на компанията и ги правят едни от най-добрите на пазара в момента. Сред иновациите е функцията Photo Mode, чрез която телевизорите възстановят качеството на фото и видео съдържанието до 97% от оригинала му. Благодарение на тази функция новите модели плазмени телевизори на LG спечелиха признанието на експертите на изложението за потребителска електроника IFA 2011, което се проведе по-рано този месец в Берлин.

„В следствие на постоянните ни усилия за развитието на плазмените панели, създадохме технология, която подобри качеството на картината и доведе до съживяване на пазара за плазмени телевизори,” каза Хюи Сеоб Ким, вицепрезидент и ръководител „Плазмени панели” в LG Electronics Home Entertainment Company. „По време на IFA 2011 имахме шанса да покажем на европейските си клиенти истинския потенциал на плазмата и как ние определяме темпото на развитие на тези технологии, като въвеждаме иновации, които правят значителни подобрения по отношение на възможностите за гледане и работа с телевизорите.“

Photo Mode е едно от най-значимите подобрения на LG в плазмените технологии. Функцията възпроизвежда снимки и друго мултимедийно съдържание в ясни картини и резолюция, която почти не се различава от оригиналната. Photo Mode възпроизвежда изображения с 95,7% точност на цветовете, 96% точност на нюансите и 98% точност по отношение на разстоянията заложени в картината. Останалите ефекти като монотон, сепия (изсветляване), маслена картина и т.нар. „vignette” (намаляване на осветеността и/или цветността във външните части на изображението в сравнение с центъра му) осигуряват почти перфектното възпроизвеждане на картини с плазмените телевизори на LG.

Благодарение на високото ниво на точност на цветовете до 97% – най-високото в индустрията – 50-инчовите и 60-инчовите PZ950 плазмени телевизори наскоро спечелиха отличие за „Телевизор с най-добър фото дисплей” на наградите на „Асоциацията на изданията, занимаващи се фотография и изображения“ (TIPA) за 2011 година. Това е втората поредна година, в която LG печели наградата за своите плазмени телевизори. В TIPA членуват 29 списания от 13 страни и всяка година редакторите им избират най-добрите продукти за изминалите 12 месеца.

В допълнение към отличията, които плазмените телевизори на LG са получили, моделът 50PZ550 зае първото място в класация на плазмени телевизори, която се провежда от престижно американско потребителско списание. Плазмените телевизори също така са първите в света, които бяха сертицифирани по стандарта ТHX на изложението за потребителска електроника CES (Consumer Electronics Show) през 2008 година. THX, който изисква изключително стриктен процес на сертифициране за кина, домашни озвучителни системи, системи за домашно кино, видео и автомобилни озвучителни компоненти, е златният стандарт за аудио и визуални системи за домашно забавление.

За да осигурят на зрителите достатъчно възможности за интересно съдържание, плазмените телевизори на LG възпроизвеждат съдържание от HDMI, както и от USB.

Плазменият телевизор LG PZ950 ще бъде наличен на българския пазар в края на месец септември 2011 година.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, м: 0885 769 556, @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1358